Hengelsport Oosterschelde/JenA Steigers aan kop in de Nationale Korpscompetitie Kust

1248
26 mrt 2018

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd van de Nationale Korpscompetitie Kust (NKC) - voorheen PKC - gehouden. Aan de stranden van Hoek van Holland ontpopte Hengelsport Oosterschelde/JenA zich als sterkste met bijna 10 meter aangeboden vis. Daarmee voeren ze het tussenklassement - bestaande uit 35 teams - aan met nog vier wedstrijden te gaan.

Maar liefst 245 wedstrijdvissers, verdeeld over 35 teams, nemen dit jaar deel aan de Nationale Korpscompetitie Kustvissen. Dat deze vorm van wedstrijdvissen uitermate populair is, is de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Maar zo’n grote deelname aan een – nog - sponsorloze competitie tart elke beschrijving. Het belooft daarmee een spannende strijd te worden wie zich in december mag kronen tot Nederlands Kampioen en welke teams de Nederlandse eer hoog mogen houden tijdens het WK Korpsen Kust.

De eerste wedstrijd is afgelopen zaterdag gevist op het strand van Hoek van Holland. Op een parcours van bijna 4 kilometer was bot de target-fish. Maar degenen die van tevoren getraind hadden, wisten dat met verre worpen schar als bonusvis te vangen was. Zo ving Martin van de Drift van het Ahoy-Yuki team er in zijn eerste draai meteen drie.Maar dit parcours is grillig en voor veel teams wordt deze eerste wedstrijd als angstgegner ervaren. Denk je dat je op afstand moet vissen, zit de vis plotseling dichtbij. En die omstandigheden verschillen tijdens de wedstrijd én per stek. Van der Drift ving er bijvoorbeeld niets meer bij, terwijl winnaars in de andere vakken pas halverwege de wedstrijd hun eerste vis konden noteren. Het topteam De Zeebaars 1 én deelnemer aan het komende WK Korpsen Kust, zal deze eerste wedstrijd als grote deceptie hebben ervaren, want hun seizoen is, zo vroeg al, vrijwel verloren.

De teams die hun zinnen op de top van het klassement hebben gezet, maar ook de vriendenteams die gewoon de krachten willen meten met de topteams, haalden alles uit de kast voor een grote visvangst. Omdat het zeewater nog aan de koude kant is, kwamen er uiteindelijk 'maar' 424 vissen boven water. Deze waren redelijk verdeeld, er waren weinig deelnemers zonder vis op de kaart. Daarom was een uitslag moeilijk voorspelbaar. Uiteindelijk bleek het team Hengelsport Oosterschelde/JenA Steigers met bijna 10 meter vis de dagwinnaar. Als runner-up eindigde het favoriete Team Cinnetic, gevolgd door het team DAM/BD-Store.

Zaterdag 28 april wordt de competitie vervolgd in het Noord-Hollandse Groote Keeten. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op de www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2018.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide