20 april: Wereld vismigratiedag op Stellendam (video)

2686
20 apr 2018

Kom alles te weten over vismigratie en bezoek de Haringvlietsluizen Op 20 april nemen Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland deel aan de Wereld Vismigratiedag. Op deze dag is het kantoor van Rijkswaterstaat in Stellendam open. Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat organiseren dan van 10.00 uur tot 16.00 uur allerlei activiteiten, zoals een informatiemarkt en een gratis rondleiding in de Haringvlietdam.

Medewerkers van Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat vertellen over de verwachte positieve resultaten van het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen. De aanleg van de Haringvlietdam had grote gevolgen voor de natuur: het overgangsgebied, waarin zee en rivier geleidelijk samenkwamen, veranderde in 1970 opeens in een harde scheiding tussen zoet en zout water en trekvissen konden niet meer door de sluizen. De zalm en forel trekken bijvoorbeeld van zout naar zoet water om daar hun eitjes te leggen. Door de sluizen op een kier te zetten, kunnen de trekvissen de Haringvlietsluizen weer stroom op- en afwaarts passeren. Hiermee komt de hoogwaterbescherming niet in gevaar.Programma wereld vismigratiedag 20 april


Informatiemarkt
Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat vertellen bezoekers op vrijdag 20 april alles over vismigratie en het belang hiervan. In het gebouw van Rijkswaterstaat op Stellendam bent u van harte welkom op de een informatiemarkt.

Excursie Haringvlietdam
Daarnaast kunt u gratis deelnemen aan een excursie in de Haringvlietdam. Deze excursie duurt ongeveer 45 minuten en vindt ieder uur plaats. U kunt zich alleen op de dag zelf en op locatie inschrijven. Wees op tijd, want vol = vol

Locatie
Rijkswaterstaat Stellendam, Haringvlietplein 2, 3251 LD Stellendam
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/kierharingvliet. Of bel de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002 (gratis).

Combineer de wereld vismigratiedag met een leuk dagje op en rond Stellendam!
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.