Albert Leeuwis wint selectie bootvissen 2018

1891
23 apr 2018

Tijdens de 2 selectiewedstrijden van het bootvissen streden de wedstrijdvissers om deelname aan het Nederlands Kampioenschap Bootvissen. Aan bakboordzijde en overall behaalde Albert Leeuwis van HSV Groot Rotterdam de eerste plaats. Hij behaalde 3 klassementspunten en ving 196 vissen. De tweede en derde plek bakboord waren respectievelijk voor Toon van Bladel van HSV de Edelkarper en Henri Karremans van HSV Heense Molense Sportvissers. Aan stuurboordzijde was Sjaak Verburg de sterkste met 6 klassementspunten en 167 gevangen vissen. Hij werd op de voet gevolgd door Louis van Bommel en Eric Goossens. (Alle drie lid van HSV de Edelkarper).

Op zondag 22 april 2018 zorgde de zon en zeer weinig wind voor ideale weersomstandigheden voor de tweede selectiewedstrijd bootvissen vanuit Scheveningen. Ook de vis liet het niet afweten, er werd zelfs nog meer vis gevangen dan op de eerste selectiedag twee weken geleden. De schar was wel aan de kleine kant, maar dat kan ook liggen aan het feit dat de deelnemers zich gespecialiseerd hebben in het vangen van dergelijke exemplaren. Sinds het catch- en releasereglement is aangepast tellen namelijk de soorten, ongeacht de grootte, voor een bepaald aantal punten. Schar levert bijvoorbeeld 1 punt op, wijting 2, bot 3 en voor gul bijvoorbeeld 5 punten. De vissers hebben zich inmiddels aangepast en door op snelheid te vissen en een andere manier van aasaanbieding, kleinere stukjes en de haakpunt vrijlaten, toe te passen zijn grote aantallen vis te vangen. Die kunnen evenwel door de vissers snel weer teug worden gezet, omdat ze niet meer gemeten hoeven te worden. De controleurs zien de vis en noteren die meteen op de wedstrijdkaart.Topper van deze tweede dag was zonder twijfel Frank van Schilt, die maar liefst 144 vissen in drie periodes van twee uur wist te vangen. Hij troefde daarmee aan bakboordzijde Henri Karremans ( 127 exemplaren) en Albert Leeuwis ( 123 exemplaren) af. Aan stuurboordkant werd wat minder gevangen, daar was Eric Goossens de dagwinnaar met 113 stuks, voor Henri Hachmer (105 stuks) en John Soederhuisen en Leendert van Marion, die allebei 98 exemplaren hadden. Al snel was duidelijk, dat Albert na twee dagen de topper van deze selectie bootvissen zou worden. Vorige keer was hij al gedeeld bootwinnaar en nu een gedeelde tweede plaats. Genoeg om selectiekampioen te worden! Voor de andere plaatsen was het echter spannend! Sjaak Verburg kwam met 6 klassementpunten op de tweede plaats en Toon van Bladel en Louis van Bommel kwamen allebei op zeven punten uit. Met twee vissen meer, gevangen op twee dagen, mocht Louis het Delfsblauwe bord van de derde plaats ophalen.De spanning werd wat voelbaar toen de geplaatsten werden opgelezen. Door de grote hoeveelheden gevangen vis, wisten de vissers niet van elkaar, wie op welke plaats was geëindigd. Aan bakboordzijde waren dat buiten de al geplaatste Nationale Selectieleden, Frank van Schilt , Albert Leeuwis en Nederlands Kampioen Peter Leentjes, de volgende vissers in volgorde: Toon van Bladel, Henri Karremans, Rien van Eekeren, Remco Geuze, Piet Buick, Pim Troost en Angelo Hense. Aan de stuurboordkant gaan naar het Nederlands Kampioenschap: Louis van Bommel, Eric Goossens, John Soederhuisen, Mark Van Wanrooij, Leendert van Marion, Erik van Schilt, Chris van de Vrede en de al geplaatste Nationale Selectieleden Sjaak Verburg, Arjan Stelwage en Ernest Ripson. Dat sterk bezette Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op 17 juni op de “Maatje Adriana” vanuit Neeltje Jans. De deelnemers kijken er alvast naar uit, want met deze deelnemers aan boord zal het beslist een titanenstrijd gaan worden!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide