Sportvissers meten waterkwaliteit

1432
07 mei 2018

RTV Utrecht ging in het kader van 'de week van ons water' vanochtend op bezoek bij sportvissers in Amersfoort. De vissen die zij vingen werden niet alleen geregistreerd op MijnVISmaat, maar ook in woord en beeld gevangen voor radio en televisie.

Om een goed beeld van de visstand en de waterkwaliteit te krijgen, zijn vangstgegevens van sportvissers erg waardevol. Tijdens 'de week van ons water' is er extra aandacht voor het water en de vissen die daar in zwemmen. Zo ook bij de reportage in Amersfoort, waar radioverslaggever Robert-Jan Booij – die vroeger ook veel viste – dusdanig enthousiast werd van al die mooie vangsten dat hij zelf ook even de hengel ter hand nam. Tijdens de opnames werden er veel vissen gevangen die als vanzelfsprekend ook werden geregistreerd via de MijnVISmaat app

Klik hier om het radiofragment terug te luisteren (vanaf 27 minuten begint het item) en kijk hier de opname terug die RTV Utrecht maakte.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide