Vissen voor de wetenschap op 26 mei

2385
15 mei 2018

Wil je een dag lekker vissen aan de Waal en zo een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar de visstand in deze rivier? Doe dan mee aan de visdag achter de langsdammen tussen Ophemert en Wamel op zaterdag 26 mei!

Hengelsportfederatie Midden Nederland organiseert samen met Sportvisserij Nederland dit jaar twee visdagen/-wedstrijden in de geul achter de langsdam (naast 26 mei ook nog een keer in het najaar). De vangsten die tijdens deze evenementen worden geregistreerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd naar de visstand achter de langsdammen die tussen Ophemert en Wamel liggen. De aanleg van deze dammen is een proef om te kijken welke invloed zij hebben op de waterafvoer, scheepvaart en ecologie. Bij het onderzoek naar de visstand werken de federatie en Sportvisserij Nederland samen met de Radboud Universiteit en Rijkswaterstaat.

Vissen achter de dam: meld je aan!


Op zaterdag 26 mei wordt er gevist van 8.00 uur tot 12.00 uur. Iedereen kan meedoen aan deze bijzondere vorm van citizen science en deelname is gratis. Bij eerdere wedstrijden kwamen naast algemenere soorten als brasem, blankvoorn en winde ook bijzondere vissoorten als de barbeel, blauwneus en bot naar boven. Qua vangsten kun je dus van alles verwachten. Zorg wel dat je voldoende zware voerkorven bij je hebt, want de geul achter de langsdam loopt parallel aan de Waal en daar staat soms een behoorlijke stroming. Voor meer informatie over wat je qua visserij kunt verwachten, klik je hier. Aanmelden voor deze wetenschappelijke vissessie doe je door je naam en telefoonnummer door te geven via info@hfmiddennederland.nl. Vervolgens krijg je alle aanvullende informatie toegestuurd.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide