Hét Visblad online september (video)

5700
24 aug 2017

De zomervakantie zit er alweer (bijna) op, maar gelukkig valt vanaf vandaag weer Hét Visblad op de deurmat bij de abonnees. In het septembernummer staan enkele bijzondere en niet alledaagse visserijen in de spotlights. Zo gaan we korstvissen op roofblei en makreelvissen in de haven van IJmuiden.

Maar we beginnen met een primeur in Visblad TV: we gaan voor het eerst met de camera achter de meerval aan! Aan de Limburgse Maas laat expert Roel van Duren zien hoe je statisch vanaf de kant op deze zoetwatergiganten vist. Tijdens eens 24-uurs sessie vertelt de voormalig karpervisser precies hoe hij deze spectaculaire visserij aanpakt. Benieuwd of het hem lukt Siluris glanis voor de camera te krijgen? Check dan snel de video. Lees voor meer tips het bijbehorende artikel op pagina 20 t/m 23.


Makreel in de haven

Een tijdje terug ontdekte Dick Derriks bij toeval dat in de IJmuidense Vissershaven prima makreel is te vangen. Vanaf de kade vist hij met licht materiaal en kleine shads de bovenste waterlagen af, op zoek naar deze snelle, zoute rovers. Hoe hij het vissen op deze ‘Noordzeetonijntjes’ precies aanpakt? Je leest alle details van deze lichtgewicht kunstaasvisserij in de zeevisrubriek van Hét Visblad.


Makreel aan licht materiaal is spectaculair!

Brood, daar zit wat in

In de roofvisrubriek nog zo’n visserij die eigenlijk bij toeval is ontdekt: korstvissen op roofblei. In plaats van het gebruikelijke kunstaas, vist Ruben van Wijk al een paar jaar gericht met de broodkorst op deze zilveren pijlen. Dat de slogan ‘brood, daar zit wat in’ geen loze kreet is, blijkt wel uit de reportage die we met Ruben maakten. In no time plukte hij met de drijvende broodkorst enkele bakken van roofbleien uit het water.


Roofblei aan de korst? Dat kan en is géén toevalstreffer!

Riviervissen

In het karper- en witvisartikel van deze maand staat de rivier centraal. Wim Hanegraaf vist al twintig jaar aan de oevers van de Brabantse Maas op karper. Hij geeft je een boel handige tips voor deze ruige, maar uitdagende visserij. In De Waal bij Tiel hebben kribben plaatsgemaakt voor langsdammen. Witvisser Ad van Kraaij laat zien hoe je met de feederhengel een mooie visdag kunt beleven achter de langsdammen .


Karpervissen aan de Maas is ruig en uitdagend.


Vliegvissen en WRFC

Natuurlijk staan er nog veel meer interessante verhalen in het septembernummer. Zo gaan we vliegvissen langs de Drentse beken en blikken we terug op de World Recreational Fishing Conference. Uiteraard ontbreken ook de vaste rubrieken Wist je dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, de column van Sjaak Bral, In de Markt en Wedstrijdvissen niet.

Abonnement

Wil jij elke maand 68 pagina’s vol met visplezier ontvangen? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee van Hét Visblad, inclusief een fraai welkomstgeschenk. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide