WK Kustvissen Korpsen van start.

3121
22 mei 2018

Afgelopen zondag, 20 mei 2018, vond de officiële opening plaats van het 26th WK Kustvissen Korpsen in Catanzaro, Italië. Voor alle deelnemers waaronder de twee Nederlandse teams, het Spro/Gamakatsuteam en het Team HSV de Zeebaars, het startsein van dit Wereldkampioenschap.

Beide teams houden ons op de hoogte van al hun wel en wee.

Verslag Spro/Gamakatsu team over trainingen en opening 

Het Spro/Gamakatsu team is op 17 mei vertrokken naar het Wereld Kampioenschap korpsen te Cantanzaro in Italië. Na een korte vlucht vanaf Charleroi naar Lamezia was het even puzzelen om alle spullen in de gehuurde bus te krijgen. Aangekomen in het hotel was het inmiddels half tien. Er stond nog wel een warme maaltijd op ons te wachten dus het begin was goed. Op de prachtige grote hotelkamers werden de spullen uitgepakt en hebben de meeste van ons de spullen nog klaargezet voor de eerste trainingsdag. De bedoeling was om de eerste dag in de ochtend en avond te gaan vissen. Dit omdat de laatste wedstrijd overdag wordt gevist. 's Ochtends zijn drie van ons het aas gaan halen. Helaas nam dit zoveel tijd in beslag dat we besloten de ochtendtraining te laten vervallen. We zouden dit oplossen door de avondwedstrijd iets eerder te starten zodat we dan nog met daglicht konden vissen.


Rond vier uur zijn we naar Soverato Marine beach gereden voor de eerste training. Na eerst wat aas uitleg dan toch begonnen. Het bleek al snel dat het op de dag een taaievisserij zou gaan worden. Er kwam een enkel visje boven maar veelal te klein. Toen de schemer in ging vallen werd het iets beter. Jan Stam, Remi en aanhang Ilonka vingen wel regelmatig een visje boven de maat. Toen het donker werd ving Ilonka nog, na later bleek, een zeeslang. Deze was ongeveer 60 a 70 cm lang en was erg bijterig naar alles wat in de buurt kwam. Een aparte vangst. Om 22.00 uur zijn we er mee gestopt.

De tweede dag zijn we gaan vissen op het parcours Marine di Cantanzaro.
Dit keer zijn we iets later weggegaan. Er werd besloten de groep op te splitsen in twee. Jan Stam, Jan Hennekam, Remco Geuze en Jeroen den Engelsman zijn op het parcours na de haven gaan staan. De visserij was in zowel in het daglicht als in de donker mager. Het weer was wel iets rustiger dan de eerste dag waardoor er minder golfslag stond. Jan, Jeroen en Jan hadden een enkel visje. De tactieken zijn hierdoor wel duidelijk geworden. 
 


Remi Lindhout, Arjan van Moort, Arjan en Ilonka Rijnberg  zijn naar het parcours voor de haven gegaan. Een mooi strand met een lichte branding. Nog in het daglicht werd er volop ondermaatse vis gevangen door iedereen. Leuk om wat te vangen maar ze tellen natuurlijk niet. Door het mooie weer werd het pas laat donker. In het donker werd er door Remi en Arjan mooie maatse vissen gevangen. Door Ilonka werd nog een halve vis gevangen. Hoe dit komt, tja laten we zeggen dat er bijzondere vissen zwemmen. Tijdens het indraaien was er onder de kant was een hoop gespartel te zien en een ruk aan de hengel en hap slik en weg was de helft van de vis. Volgens de lokale visser zijn dat een soort horsmakrelen van 1.5 kilo die jagen achter de vis en happen als je hem tilt. Al met al weer een leuke leerzame training. En je maakt nog eens iets mee.

Zondag was de opening in Soverato. Helaas doen er maar 6 landen (13 teams) mee.
De landen waar we het tegen op moeten gaan nemen zijn Spanje, Portugal, Italië, België, Frankrijk en het team van de Zeebaars uit Nederland. Spanje mag drie teams mee laten doen omdat Spanje vorig jaar Wereld Kampioen is geworden.
Na de volksliederen en de nodige toespraken werd er afgesloten met een hapje en een drankje bij de burgemeester.

We zien uit naar een leuke en sportieve week met hopelijk veel vis en goede resultaten. 
Succes voor iedereen en later deze week meer.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide