Spanje Wereldkampioen bij het WK Kustvissen voor korpsen 2018

2956
28 mei 2018

Het Spaanse team El Perdigal Trabucco paktje in Catanzaro, Italië het goud. Met slechts 7 klassementspunten bleven zij hun directe concurent El Giraldillo Team, eveneens uit Spanje, 5 punten voor. Het Italiaanse Team Beachman Club Adriatico werd derde.


Helaas konden de Nederlandse teams hier niet tegenop. Zij behaalden de 11e en 12e plaats.Verslag over de 3e wedstrijddag door: Team HSV De Zeebaars Korps 1 


Tijdens de 3e wedstrijd aan het strand van Sellia Marina hebben het HSV De Zeebaars en Spro Zeevisteam zich licht hersteld. Er werd gevist van 17.00 uur tot 21.00 uur. 
 
Het was slechts een half uurtje in het donker vissen. Tijdens de 3,5 uur in het licht werd er heel weinig gevangen. De wedstrijd werd pas beslist in de laatste drie worpen. Wanneer het namelijk donker wordt op de Italiaanse stranden, komt de vis richting de kant. Het is dan zaak om zo ver mogelijk in te liggen en als eerste deze vissen te vangen (piagello’s). In de voorgaande dagen werden beide teams met name verslagen zodra het donker werd.In vak A stond Martijn Westdorp. Hij ving een paar ondermaatse vissen en een maatse papegaaienvis in het licht en ging hiermee redelijk in het vak. In zijn laatste drie worpen ving hij nog 6 maatse vissen bij. Hij scoorde een vierde vakplaats. 

In vak B stond Michel Mosselman. In het licht ving hij al snel twee mooie mormora’s en stond hiermee 3,5 uur aan de leiding in het vak. In het donker werd hij toch nog door enkelen ingehaald. Mede omdat hij de pech had omdat hij een draai met mooie vis verspilde door een aanval van een Bluefish. Deze vissen vallen kleinere vis aan tijdens het indraaien. Hij had slechts enkel zijn wartel nog over. Desondanks nog een 5e vakplaats. 

In vak C stond Adrie Aarden. Hij ving in het licht een mooie tarbot. In zijn laatste drie draaien ving hij nog een mormora, conger en een piagello. Hiermee scoorde hij een 7 in zijn vak. 

In vak D stond Jeromy van Houdt. In dit vak werd minder gevangen, maar het wilde niet lukken. Met slechts een mormora en een mulletje eindigde hij als 12e in het vak. 

In vak E stond Danny Goossen. De eerste 3,5 uur waren hier nog maar 4 vissen gevangen. In het laatste half uur scoorden met name de Zuid Europese landen goed door nog 2 of 3 vissen tegelijk te vangen. Danny ving er slechts één en ook hij werd getroffen door een Bluefish die tot twee keer toe bijna zijn hengel uit zijn handen trok en ook hij zag een halve onderlijn terug. Met een beetje pech scoorden we een 7e plaats. Het Spro Zeevisteam scoorde een 5e plaats. Hiermee hebben we de laatste plaats afgestaan aan een Franse ploeg. Morgen nog één wedstrijd te gaan. Deze vissen we meteen ’s ochtends vroeg al, volledig in het licht. Ze geven rustig weer op dus het zal weer een compleet andere wedstrijd worden. We hopen nog iets te kunnen gaan stijgen. 

Team HSV De Zeebaars Korps 1


Verslag van de vierde en laatste wedstrijd volgt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide