Landelijke controledagen 2018

4678
18 jun 2018

Naast reguliere controleacties op het bezit van de juiste visdocumenten (VISpas), worden er dit jaar extra Landelijke controleacties gehouden. De exacte data van deze dagen worden niet aangekondigd. Het bezit van de juiste documenten (VISpas) is vooral in het belang van en het behoud van de hengelsportvereniging. Deze zorgen immers voor een goede visstand, bescherming van vissoorten en het onderhoud van het viswater. De controles worden uitgevoerd door Controleurs Sportvisserij, sportvisserij Boa’s en opsporingsambtenaren van natuurnetwerken.

Voor veel wateren geldt “Vissen? Altijd de VISpas mee!' Met de bijbehorende Lijsten van Viswateren is dit vaak de juiste toestemming om te vissen in veel Nederlandse wateren. Ook de combinatie VISpas en de op je smartphone aanwezige VISplanner app is tegenwoordig rechtsgeldig. Meer informatie vind je hier.


Controleurs en visserijboa’s


De controles vinden plaats vanuit de sportvisserijorganisaties en groene netwerken, gemeenten en politie. Met ruim 1.300 controleurs sportvisserij en 110 speciale visserij Boa’s is de sportvisserij goed vertegenwoordigd. Controle werkt: het aantal sportvissers neemt al jaren toe, terwijl het aantal overtredingen juist afneemt. 

Controleur en ambassadeur

Naast de controle op het bezit van de VISpas, staat vooral de rol van de controleur centraal als ambassadeur/voorlichter van de georganiseerde hengelsport. Het contactmoment bij de controle is de gelegenheid voor voorlichting over de vereniging en het stelsel van visdocumenten. Het biedt de sportvisser ook de kans om vragen te stellen over de het viswater en het stelsel van visdocumenten als bijvoorbeeld de VISpas, VISplanner en Meevistoestemming.

Contributie HSV

De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van je hengelsportvereniging. Van de gemiddelde aanschafprijs van 35 euro, is een belangrijk deel de contributie voor je vereniging. Met dat geld zorgt de vereniging voor o.a. goed viswater, een gezonde visstand en een actief verenigingsleven voor haar (jeugd)leden. Een andere deel wordt besteed aan de landelijke en regionale belangenbehartiging en ondersteuning van hengelsportverenigingen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.