Hét VISblad Online juli (video)

3949
21 jun 2018

De zomer is officieel begonnen en om het feest compleet te maken, valt vanaf vandaag óók nog Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Dit julinummer staat boordevol interessante, leerzame en bijzondere reportages. Zo gingen we een dagje catch & release vissen met een groep Polen, vertellen we hoe je karper aan de vliegenlat vangt en lees je hoe je met kunstaas geep kunt vangen.

Allereerst een rectificatie voor de rubriek Service Extra (pag. 66). Daarin staat dat op 14 juli het evenement VISkampioen 2018 plaatsvindt. Dit evenement is echter verplaatst naar 18 augustus. Houd www.sportvisserijnederland.nl in de gaten voor updates.

Dan nu door naar de nieuw VISblad TV. Daarin aandacht voor de vissoort die deze maand met zijn oog op de cover prijkt: de zeelt. Want waar veel sportvissers deze vis wel kennen, zijn er maar weinig die er met succes gericht op vissen. Peter Berkhof neemt ons daarom mee methodfeederen op zeelt en vertelt je precies hoe je Tinca tinca gericht belaagt. Check snel de video en lees daarnaast het bijbehorende artikel (pag. 20 t/m 23) voor nog meer tips.Licht op geep

Een zeevis die je ook gericht kunt belagen, is de geep. Veel sportvissers doen dit echter met zwaar materiaal en zagers of een reepje vis. De Zeeuw Wim van Dommelen pakt het anders aan. Hij laat in de zeevisreportage zien dat Belone belone ook met kunstaas en licht materiaal prima is te vangen. Bovendien levert dit volgens hem meer drilspektakel op.Met kunstaas op geep vissen is leuk en spectaculair.


Sander van der Wal laat je in de karperrubriek kennismaken met een minstens zo sensationele visserij. Hij is namelijk helemaal verslingerd geraakt aan het vliegvissen op karper. Sander neemt ons mee naar de Flevopolder en vertelt van de hoed en de rand.


Karper op de vlieg: een superspannende visserij.

Visdagen met een doel

Voor de roofvisreportage togen we op 27 mei naar het Ketelmeer. Daar werd die dag een viswedstrijd voor Poolse sportvissers georganiseerd met als thema catch & release. Bedoeld om het vooroordeel weg te nemen dat Polen alle vis meenemen. Ook in het witvisartikel aandacht voor een visevenement met een goed doel. Op 26 mei werd er een visdag gehouden bij de langsdammen in de Waal. De vangsten van die dag worden gebruikt voor de monitoring van de visstand rond deze nieuwe dammen.

Word abonnee!

Nog geen abonnee? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee van Hét VISblad en ontvang elke maand 68 pagina’s vol visplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide