Cabaretier en sportvisser Jochem Myjer in Vroege Vogels

3273
25 jun 2018

Cabaretier Jochem Myjer presenteerde afgelopen weekend samen met Menno Bentveld het 40-jarig jubileum van Vroege Vogels. Uiteraard kwamen Jochem zijn grote passies ook aan de orde: sportvissen en vogels.

Naast aandacht voor de goudjakhals, bonte vliegenvanger, trekvogels, weidevogels was er ook ruim aandacht voor duurzaamheid in de sportvisserij. Gastenpresentator en sportvisser Myjer ging onder andere in gesprek met Niels Brevé van Sportvisserij Nederland over het gebruik van loodalternatieven. De uitzending is hier terug te luisteren en het sportvisitem begint vanaf 1.30.

'Green Deal'

In de uitzending komt onder andere de ´Green Deal´ ter sprake. Sportvisserij Nederland werkt samen met de Nederlandse overheid, diverse hengelsportfabrikanten en -winkelier om veel meer met loodvervangers te gaan vissen. Zo krijgen we een goed beeld van wat
wel en niet mogelijk is met de huidige alternatieven en wordt duidelijk wat er nog moet gebeuren op het gebied van de ontwikkeling van loodalternatieven. Een actieve opstelling in het afbouwen van het loodgebruik en de zoektocht naar alternatieven, moet de sportvisserij
op weg helpen richting de totale stop waar het vissen met lood betreft.

Bekijk hier een overzicht van loodalternatieven en verkooppunten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.