World Fish Migration Day 2018 Report

2571
26 jun 2018

Op 21 april vond World Fish Migration Day 2018 plaats. Tijdens dit evenement werden wereldwijd door ruim 1.000 organisaties evenementen rondom vismigratie georganiseerd. Na uitgebreide analyse van de feedback is het World Fish Migration Day 2018 Report gereed.

Wereldvismigratiedag wordt ieder jaar gehouden en is bedoeld om het belang van vismigratie wereldwijd onder de aandacht te brengen. Migrerende vissen hebben het overal ter wereld steeds moeilijker door de aanleg van dammen, sluizen en andere obstakels in rivieren. Op alle continenten werden op 21 april daarom evenementen georganiseerd die de noodzaak van vrij stromende rivieren benadrukken en de problematiek van vismigratie bij een breed publiek bekendmaken. In Nederland vonden bijvoorbeeld activiteiten plaats in Ommen, bij de Afsluitdijk en de Haringvlietsluizen. Klik hier voor het verslag over de wereldwijde activiteiten op World Fish Migration Day 2018.
Gerelateerde berichten
18 apr 2018 Komende zaterdag: veel activiteiten tijdens Wereldvismigratiedag (video) 3446 Op zaterdag 21 april vindt de ‘World Fish Migration Day’ plaats. Tijdens dit evenement worden wereldwijd door ruim 1.000 organisaties evenementen rondom vismigratie georganiseerd. De bekende Animal Planet-presentator Jeremy Wade maakte een video waarin hij het belang van vismigratie benadrukt. 09 apr 2018 Veel activiteiten rond Haringvliet tijdens Wereldvismigratiedag! (video) 3376 Het Haringvliet staat in aanloop naar en tijdens World Fish Migration Day (21 april) in het teken van ruimte voor trekvissen, zoals zalm, paling en steur. Op vrijdag 20 april zijn de Haringvlietsluizen geopend voor publiek. Tot 28 oktober laat het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met de tentoonstelling ‘Swim, Fish, Swim!’ zien hoe de dynamische deltanatuur terugkeert, met gevolgen voor de kleinste bergbeekjes elders in Europa. Zelf het Haringvliet ontdekken? Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn veel mooie fiets- en wandelroutes te vinden. En de steur? Die zwemt al in Rotterdam. 14 dec 2017 Onzichtbare wordt zichtbaar op Afsluitdijk 3840 Een beleving toevoegen aan de Vismigratierivier bij Kornwerderzand, dat was de opdracht van de initiatiefnemers en samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk. Landschapsarchitect en kunstenaar Bruno Doedens (bureau SLeM) vertaalde dit naar een concept dat bezoekers en toeristen het onbekende, maar fascinerende verhaal van migrerende vissen vanuit verschillende invalshoeken laat beleven. De Blije Vis, onder meer te zien in een installatie van grote roestvrijstalen vissen in de rivier, wordt hierbij ingezet als verhalenverteller. Het beleefconcept, dat 12 december op Kornwerderzand is gepresenteerd, werd financieel mogelijk gemaakt door een extra projectbijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.