Terugblik Sharkatag 2018 (video's)

5368
30 jul 2018

Tijdens Sharkatag 2018 zijn gedurende drie dagen in totaal 135 haaien gevangen. Daarbij zijn tijdens de eerste twee dagen 33 haaien boven de 60 cm voorzien van speciale zenders om de migratiepatronen van deze vissen in kaart te brengen.

Dag 3

Tijdens de laatste dag van de Sharkatag werden er 31 haaien gevangen, waaronder één ruwe haai van 91 cm, een grote pijlstaartrog en twee kleinere exemplaren van deze soort. Alle deelnemende charterboten vingen op dag drie haaien, maar de Marie Louise was met acht exemplaren de meest succesvolle boot. Ook op de speciale jeugdboot – voor sportvissers van 10 tot 15 jaar – werden er haaien gevangen en zat de sfeer er goed in. In combinatie met de nodige aandacht vanuit de media. maakte dit Sharkatag 2018 tot een zeer geslaagd evenement.Merkprogramma

Ook de op dag één en twee aanwezige onderzoekers van Sportvisserij Nederland, Wageningen Marine Research en het Vlaams Instituut voor de Zee kijken tevreden terug op hun werk. Zij zijn tevreden met het aantal haaien dat ze hebben kunnen voorzien van zenders en zijn benieuwd wanneer en waar vandaan de meldingen van de vangst van gemerkte haaien binnen zullen komen. Terugvangsten kunnen zeer waardevolle gegevens opleveren over de zwemroutes en verspreiding van de gevlekte gladde haaien. Bij deze editie van Sharkatag zijn geen eerder gemerkte haaien terug gevangen. 

Check hier de video van Sharkatag 2018:


 
Hieronder staan links naar twee andere Sharkatag items in de media:

Sharkatag AD (video)

Sharkatag BNR Radio (radio opname)


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.