Anja Groot in actie tijdens Open Nederlands Kampioenschap

4267
30 aug 2018

Aan het Noordhollandsch kanaal bij Akersloot vinden aanstaande zaterdag maar liefst twee viswedstrijden plaats: het Open Nationaal Kampioenschap Dames en het Open Nationaal Kampioenschap Feeder. Onder de deelnemers bij het dameskampioenschap is ook Anja Groot, die afgelopen weekend in Polen nog individueel goud pakte tijdens het WK Dames Zoet.

De kersverse wereldkampioene uit Assendelft zal onder meer de strijd aangaan met de regerend nationaal kampioene Mandy Schouws. Zij maakte vorig jaar met haar eerste plaats een spetterend debuut op het ONK. Groot werd toen tweede. In totaal doen zaterdag 33 dames met het ONK mee. De inschrijving voor het kampioenschap was vrij en daarmee voor alle dames toegankelijk.

Roze wolk

“Het wereldkampioenschap was fantastisch, ik zit nog steeds op een roze wolk”, blikt Groot terug op haar overwinning. Volledig bijgekomen is ze nog niet. “Ik ben nog aardig moe en ik had graag meer tijd gehad om voor het ONK te trainen. Maar goed, het is niet anders. Ik zie zaterdag wel hoe het loopt.” 


Anja Groot met een brasem, gevangen tijdens het WK Dames zoet in Wroclaw (Polen)

Open Nationaal Kampioenschap Feeder

Aan het Open Nationaal Kampioenschap Feeder, dat eveneens aan het Noordhollandsch kanaal plaatsvindt, doen zaterdag in totaal 101 feedervissers mee. Onder hen zijn zowel mannen als vrouwen. De regerend kampioen is Arend Profijt. Deelnemers hebben zich geplaatst via een selectiewedstrijd binnen hun eigen federatie, waarvan de beste 25 procent naar het ONK doorging.

Geliefd wedstrijdwater

Mede dankzij de kaarsrechte oever en de goede visstand is het Noordhollandsch kanaal al decennialang een geliefd wedstrijdwater. Het kanaal is zo’n 40 meter breed en varieert in diepte van 3,5 tot 5 meter. Het visbestand bestaat naast roofvis voornamelijk uit blankvoorn, ruisvoorn, karper en brasem.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.