Herenploeg draait warm voor WK Zoet in Portugal

3977
06 sep 2018

De Nederlandse herenploeg bereidt zich deze dagen voor op dé wereldwijde krachtmeting van het jaar, het WK Zoet. De 65e editie van het wereldkampioenschap vindt aanstaande zaterdag plaats in het Portugese Montemar-O-Velho.

Bijzonder aan dit WK is sowieso het wedstrijdwater, dat één kaarsrechte, twee kilometer lange 'bak' is. De breedte is overal 135 meter en ook de maximale diepte (3,5 meter) en het diepteverloop zijn over het complete water nagenoeg gelijk. Beschutting tegen de zon is vrijwel nergens te vinden.

Harders en meerval

Vanuit Portugal meldt het team dat de visserij erg lastig en technisch is. Bovendien bleek het de eerste trainingsdagen moeilijk om de juiste voermanier te achterhalen. Inmiddels is die grotendeels bekend; vandaag vingen de mannen met de matchhengel leuk vis. De vangst bestaat voornamelijk uit harders en kleine meerval. "Vooral die harders zijn ware krachtpatsers", aldus Stefan Verhoeven, een van de twee coaches van het team. "We vangen ze ook steeds groter. Soms springen ze bij de dril wel vijf meter het water uit."


Het wedstrijdwater - "Eerlijker krijg je het niet."

Slechte plekken ontwijken

Verhoeven vindt het kanaal een vreemd gezicht, maar geeft toe dat je een wedstrijdwater niet eerlijker krijgt. Hij keek ervan op dat het parcours op een paar plaatsen toch duidelijk minder vis opleverde tijdens de training. "Als we die plekken tijdens de loting een beetje weten te ontwijken, zit er een goede uitslag in."


Trainen in de volle zon voor het WK Zoet 2018

ONK Junioren

Niet alleen ervaren vissers, maar ook aanstormend wedstrijdtalent komt komende zaterdag in actie. Het Beukerskanaal bij Steenwijk vormt die dag het decor van het Open Nationaal Kampioenschap Junioren. In de drie categorieën U15, U20 en U25 doen in totaal 122 jonge wedstrijdvissers mee. Christiaan Dijkstra en Melvin Scholten, de winnaars van vorig jaar in respectievelijk U15 en U20, zullen proberen hun titel te prolongeren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.