Wereldkampioenschap bootvissen gaat van start!

3065
17 sep 2018

Afgelopen zondag is na een aantal vrije trainingsdagen het wereldkampioenschap bootvissen officieel van start gegaan met de gebruikelijke parade door Setubal, Portugal, de toespraken en een gezellig samenzijn. Namens Nederland nemen Eric Goossens, Albert Leeuwis, Frank van Schilt, Arjan Stelwage, Sjaak Verburg en manager/coach Henri Karremans deel.

Maandag is de officiële training, waar de complete teams met coach het water op gaan om te werken aan de laatste details. Er is hard gewerkt om goed beslagen ten ijs te komen. Elke vrije minuut werd aangewend om onderlijnen te perfectioneren. Of dat allemaal voldoende zal zijn om een stapje hoger te komen dan de afgelopen jaren, zullen de uitslagen uit gaan wijzen. Zeker is wel dat de gevestigde toplanden op volle oorlogssterkte aanwezig zijn. Frankrijk, maar vooral Italië en Kroatië worden samen met thuisland Portugal getipt voor het podium. Onze zuiderburen zijn outsider, maar zeker niet kansloos, want zij zijn afgelopen jaar al een aantal keren ter plaatse geweest om te trainen.

Het weer is voor de competitiedagen prima en de boten kunnen naar de geplande wedstrijdzones varen. Als aas krijgen de deelnemers drie kg schelpaas, een twaalftal garnalen en vier inktvissen. Ruim voldoende, maar het is hard werken om dat aas op tijd klaar te maken voor de wedstrijd. De vangsten zijn redelijk tot goed en bestaan uit Sargo’s, Lipvissen, Rode Ponen, Snappers, Pietermannen en de niet tellende vissen als alle soorten Makreel en Boga’s.


Voorbereiden van het aas

De zee voor Portugal wemelt van de vis en door de grote diepteverschillen en ruwe bodem kan de beroepsvisserij er niet zoveel schade doen. Ook is het prachtig om de dolfijnen te aanschouwen bij het uitvaren en het terugkeren naar de haven. Gisteren zagen we tijdens het vissen ook nog een grote blauwe haai voorbijkomen, waarschijnlijk belust op een ondermaatse vis die teruggezet was in de zee. De loting is inmiddels geweest en vooral de eerste dag hebben we het niet best getroffen met sterke zuidelijke landen en sterke Belgen. Maar we gaan blanco de strijd in, vol inzet en energie en gaan kijken hoe ver we kunnen komen. 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.