Droomvijver voor sportvissers in Heerlen (video)

6891
21 sep 2018

Hoe realiseer je de perfecte visvijver met keurig ingerichte visstekken, een geweldige visstand én volop rust en natuur? In Limburg hebben ze het antwoord, en een tweede 'droomvijver' is op komst.

Peter Jansen van Hengelsportvereniging Heksenberg uit Heerlen is trots op ‘zijn’ visvijver. Als viswaterbeheerder van de vereniging heeft hij zich jarenlang ingespannen voor het realiseren van een echte droomvijver voor de sportvisser. Daar is hij met recht in geslaagd. Visvijver De Heksenberg is een schitterend, goed onderhouden viswater, dat midden in Heerlen niet alleen optimaal ingerichte visstekken en een geweldige visstand biedt, maar ook een oase van rust en natuur.

Tweede ambitie

Peter koestert ook een tweede ambitie, die nu wordt gerealiseerd. Vlakbij de visvijver wordt namelijk al jarenlang zilverzand gewonnen. Binnenkort stopt deze winning en krijgt de zilverzandgroeve een nieuwe bestemming. Peter ziet daarin een prachtige kans om een tweede visvijver te realiseren, die er zo mogelijk nóg natuurlijker uit zal zien dan de huidige. 

 

Peter en Theo van Oorschot van Beaujean Zilverzandgroeve hebben elkaar in dit toekomstbeeld gevonden. Met ondersteuning van IBA Parkstad en Sportvisserij Nederland werken zij samen aan een plan om ‘Groeve Vrieheide’ te herinrichten tot nieuwe natuur onder de rook van de gemeente Heerlen. Die natuur is niet alleen winst voor de visvereniging, maar ook voor de omliggende wijken.

Sportvisserij, natuur en recreatie

Benieuwd naar Peters persoonlijke uitleg? Bekijk hieronder de inspirerende video van IBA-Parkstad, die laat zien hoe de bevlogen Limburger de sportvisserij, natuur en recreatie in zijn gemeente een enorme dienst bewijst.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.