Van Sluijs (U16), van Gastel (U21) en van de Zande (Dames) leiden klassement.

3859
24 sep 2018

Na twee wedstrijden te hebben vervist, staan Pedro van Sluijs van HSV Westkapelle bij de U16, Rick van Gastel van HSV Streijenvissers bij de U21 en Clarinda van de Zande-Rijnberg van HSV Westkapelle bovenaan de ranglijst van de Topcompetitie Kustvissen Dames en Junioren 2018.

Na de storm van vrijdagavond was het even afwachten hoe de weersomstandigheden op zaterdagochtend zouden zijn. Gelukkig viel het allemaal erg mee en was er goed te vissen. 

Het eerste parcours was uitgezet aan het Aardappeldal, de Dames begonnen gelijk bij de overgang, daarnaast de U16 en vervolgens U21. De verwachtingen waren na de berichten van het voorvissen niet al te groot maar, waarschijnlijk door de wind, viel het erg mee. Al snel kwamen de eerste vissen op de kant. 

Pedro van Sluijs haalde deze eerste wedstrijd maar liefst 129 cm boven water waardoor hij 1 klassementspunt ontving, Daan Kusse volgende hem met 104 cm en Maarten van Beek sloot het drieluikje van de eerste wedstrijd van de U16 af met 74 cm.

Bij de U21 had Marco Marijs al na 5 minuten een mooie zeebaars van 43 cm op de kant liggen. Het eerst uur kwamen er met enige regelmaat vooral zeebaarsjes boven water. Zelfs de eerste wintervis in de vorm van een schar liet zich zien. Waar bij de meeste de vangsten na een goed uur stopte ging Rick van Gastel vrolijk door met vangen. Uiteindelijk wist hij met grote overmacht de eerste wedstrijd te winnen met 10 vissen en 277cm. Op enige afstand kwam Rik van Koeveringe als 2de van het strand met 151 cm kort daarop zat Ardjan Dorst met 140 cm.

Na de ochtendwedstrijd leidde Susan Stuijts het damesklassement met 106 cm vis. Clarinda van de Zande-Rijnberg werd tweede met 35 cm en en Ingrid Maranus - de Fouw nam de derde positie in met 32 cm.


De tweede wedstrijd werd gevist bij de 7 Golven, Domburg. Er werd gestart met hoogwater en een vrij stevige wind dwars over het parcours. De verwachtingen waren wel wat hoger dan tijdens de ochtend. Helaas kwamen deze niet uit, hoe snel de meeste vis tijdens de eerste wedstrijd de kant op kwam, zo traag gebeurde dat nu. 

Bij de U16 nam Geert van Eenennaam nu het voortouw en behaalde 1 klassementspunt met 64 cm. Matias Baas en Yannick Kosten volgde hem met, respectievelijk, 2 en 3 klassementspunten.

Rick (U21) had de smaak nog goed te pakken want hij had wel snel de eerste vis te pakken. Erik Hollestelle wist vier mooie zeebaarsen te vangen met een gezamenlijke lengte van 149 cm. Hiermee wist hij de eerste plaats veilig te stellen. Net voor Ivan Gabrielse die de eerste wedstrijd enigszins teleurstelde. Ivan kwam met 5 vissen tot 129 cm. Rick wist in een van de laatste draaien 2 baarsjes te gelijk te vangen waardoor hij uiteindelijk een derde plaats veilig stelde.
Na de eerste dag gaat Rick van Gastel met 4 punten aan de leiding. Erik Hollestelle volgt als 2de met 6 punten en Rik van Koeveringe volg als 3de met 9 punten

Christel Verhage-van Marion nam bij de Dames het stokje van Susan over en ontving 1 klassementspunt door 70 cm vis aan te bieden.
Clarinda werd wederom tweede waardoor zij met slechts 4 klassementspunten het tussenklassement leidt. Els Wouters haalde 26 cm vis boven water wat haar 3 klassementspunten bezorgde.

1 december wordt de Topcompetitie Kustvissen Dames en Junioren vervolgd en zal de strijd beslist worden.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.