Nieuw water in de VISpas (aanvulling september en oktober)

9805
08 okt 2018

Via de digitale aanvulling van september en oktober is maar liefst 130 hectare nieuw viswater in de VISpas gekomen. Helaas is daarnaast 55 hectare aan visrecht verloren gegaan. De meeste nieuwe viswateren liggen in Friesland. Daar liggen ook de grootste wateren die deels of helemaal niet meer bevist mogen worden.

Ook zijn reeds bestaande wateren uitgebreid en is nachtvistoestemming op diverse plaatsen toegevoegd of verwijderd.


De updates zijn inmiddels allemaal verwerkt in de VISplanner.

Kijk hieronder voor een opsomming van de nieuwe en de verloren wateren. Om alle veranderingen te zien lees je de aanvulling hierboven. Klik op een water om deze meteen te bekijken in VISplanner.


Sportvisserij Fryslân


Fabrieksvaart(
gemeente Achtkarspelen)
Sânsleat(
gemeente Achtkarspelen)Bij de Libbe gabrielle plas is  vissen in het zuidelijke deel niet meer toegestaan. 
Bij het Lauwersmeer zijn de verboden gebieden uit de VISplanner gehaald. 
De Muizenried Jouswierpolder mag niet meer bevist worden.

Sportvisserij Oost-Nederland


HSV Steenwijk:
Eesveensche wetering
(gemeente Steenwijkerland)
Kallenkoterwetering(
gemeente Steenwijkerland)

Stadsgracht vanaf de Sluiskolk tot aan het Keppelbrugje
(Hasselt)

Haven de Beer
(Hasselt)

Kolk Bodewes
(gemeente Steenwijkerland)

De Meppelrgrachten mogen helaas niet meer door alle VISpashouders worden bevist.

Onderstaande wateren mogen niet meer bevist worden:
Bornebroekse Waterleiding (Almelo)
Wierdense Aa (Wierden)

Sportvisserij MidWest Nederland

HSV Viscollege VNK:
Markermeertje en aangrenzende wateren (gemeente Alkmaar)


Gerelateerde berichten
01 aug 2018 Nieuw water in de VISpas (aanvulling augustus) 8301 Er is deze maand 74 hectare extra viswater bijgekomen via de digitale aanvulling van augustus. In totaal gaat het om 21 wateren. Dit betreft veel nieuw water in Friesland, maar ook in Groningen en een aantal wateren in Limburg. 02 jul 2018 Nieuw water in de VISpas (aanvulling juli) 6966 Er is deze maand 114 hectare extra viswater bijgekomen via de digitale aanvulling van juni. Het gaat vooral om water in gemeente Den Helder en Cuijk. 01 jun 2018 Recordaantal nieuwe wateren in de vispas (aanvulling juni) 8379 Een mooi record! In de maand juni is er maar liefst 2.155 hectare (!) nieuw water bijgekomen waar iedere VISpashouder mag vissen. In de VISplanner zijn deze wateren al verwerkt. Het betreft zeer veel wateren in Friesland, maar ook in gemeenten Vlissingen, Middelburg, Veere en Borger-Odoorn zijn wateren ingebracht. 01 mei 2018 Nieuwe wateren in de VISpas (aanvulling mei) 8600 Er is deze maand 340 hectare extra viswater bijgekomen via de digitale aanvulling van mei. Het betreft o.a. heel veel nieuwe wateren in de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld Giessendam, Sliedrecht, Molenwaard, Zederik, Giessenlanden, Tiel, Lingewaard, Over Betuwe, Wijchen, Geldermalsen, Nijmegen, Lingewaal en Druten waar alle VISpashouders terecht kunnen. 03 apr 2018 Nieuwe wateren in de VISpas (aanvulling april) 4931 Er is deze maand 44 hectare extra viswater bijgekomen via de digitale aanvulling van april. Het zijn meer dan 13 nieuwe wateren in het noorden en oosten van Nederland waar alle VISpashouders terecht kunnen. 01 mrt 2018 115 hectare extra water in de VISpas (maart 2018) 6439 Er is deze maand 115 hectare extra viswater bijgekomen via de digitale aanvulling van maart. Het zijn maar liefst 12 wateren verspreid door Nederland waar alle VISpashouders terecht kunnen. 09 feb 2018 Meer water in de VISpas (februari 2018) 8790 Nieuw water voor alle VISpashouders! In de digitale aanvulling van februari en in de VISplanner staat 187 hectare extra water in diverse regio's. 05 jan 2018 Extra water in de VISpas (januari 2018) 12281 Nieuw water voor alle VISpashouders! In de digitale aanvulling van januari staat 30 hectare extra water, in totaal 20 wateren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.