Dutch Feeder Squad en Frank van der Schaft winnaars Evezet NTC Feeder

4458
08 okt 2018

Na een spannende eindstrijd heeft het Dutch Feeder Squad, bestaande uit Marcel Boel, Arjan Klop, Jurgen Spierings, Frank van der Schaft, Jan Willem Nijkamp en Corné Klop de overwinning behaald. Tevens werd Frank van der Schaft Nederlands Kampioen Feeder 2018.

Dat Team Dutch Feeder Squad er met de eindoverwinning vandoor ging, was vooraf nog allesbehalve een uitgemaakte zaak. Na vijf wedstrijden waren de verschillen in zowel de team- als individuele ranking erg klein. Individueel konden zelfs nog 14 vissers er op de finale wedstrijddag met de titel van doorgaan. Frank van der Schaft deed het van die 14 uiteindelijk het best en mag zich individueel kampioen TC Feeder noemen.

Zeer close

“De eindstrijd was zeer close”, zegt trotse winnaar Van der Schaft een dag na de slotwedstrijd. “Zo close, dat we zelfs tot na de weging niet op de overwinning hadden gerekend.” Toch is zijn team over zes wedstrijden terecht de nummer 1. “We hebben het samen gedaan – de tactiek bepalen maar juist ook gaandeweg een wedstrijd de tactiek bijschaven. Zo vingen we vrijdag op de training vooral goed vis op de korte lijn van 15 tot 20 meter. Tijdens de eerste wedstrijddag echter, schakelden we al snel over naar 30 tot 40 meter, waar de grote voorns bleken te zitten. Zondag veranderde het weerbeeld, maar hebben we deze strategie doorgezet. Daarbij was het echt de kunst om de aanbeten op de vers de vase ook daadwerkelijk te verzilveren – via de juiste verhouding aas-voer-leem. Elke gram telde.”


WK Clubs

De winst van de Dutch Feeder Squad, verklaart automatisch ook hun individuele successen. Van der Schaft: “Met drie man in de top vijf mogen we zeer tevreden terugkijken op deze editie. Zowel aan het Amsterdam-Rijnkanaal, Van Harinxmakanaal en het Lateraalkanaal kwam het neer op een fijne visserij en die ligt mij persoonlijk erg goed”, verklaart hij zijn eerste TC Feeder winst. De Dutch Feeder Squad mag volgend jaar naar het WK Feedervissen voor Clubs, in Portugal. “Daar kijken we nu al naar uit. Niet in de laatste plaats omdat een aantal jongens uit ons team het water ook al redelijk kent. Dat geeft straks misschien net dat beetje voorsprong”, eindigt Van der Schaft hoopvol gestemd.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.