Jeugdsportboek promoot sportvissen

3437
15 nov 2018

Dat sport en beweging gezond is lijdt geen twijfel, maar welke sport past bij een kind? Zelf kiezen kinderen vaak bij gebrek aan ideeën voor dezelfde sport als hun ouders of vriendjes bij een vereniging in de buurt. Victor van den Hoogen schreef een sportboek voor basisschoolkinderen en raadt daarin ook sportvissen aan.

In het interactieve boek met de titel 'Welke sport past bij jou?' behandelt Van den Hoogen meer dan veertig sporten. Aan de hand van teksten en plaatjes komen kinderen veel over sporten te weten; met de testjes en oefeningen kunnen ze zelf aan de slag en vinden ze spelenderwijs de sport die het best bij hen past. Dat zou zomaar sportvissen kunnen zijn, want ook deze sport wordt in het boek behandeld.

Opvallend aan het boek is de brede opzet: ook zaken als gezondheid, eten en drinken, topsport en zelfs de Olympische spelen komen erin aan bod. Een apart hoofdstuk richt zicht tot ouders/verzorgers; het voorwoord komt van Pieter van den Hoogenband.Verleiding van schermpjes

Als belangrijkste reden voor het boek noemt Van den Hoogen het feit dat kinderen steeds minder bewegen. De verleiding van schermpjes ligt op de loer waardoor ze soms simpelweg vergeten hoe leuk spelen of sporten is.

Bestellen

Wil jij kinderen daarvoor interesseren? Laat ze maar eens kijken of print het voor hen uit. Het boek is te koop voor €16,95. Te bestellen via sporteenswatanders@gmail.com of bij de boekhandel en internetwinkels.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.