Rien van Eekeren neemt koppositie over op topcompetitie bootvissen

2540
19 nov 2018

Na twee dagen Topcompetitie gaat Rien van Eekeren aan de leiding met 11 klassementspunten, gevolgd door Frank van Schilt (12 pnt.) en Pim Troost (13 pnt.). De achtervolgers zullen zich op de laatste wedstrijddag, die op 9 december vanuit Vlissingen op de “Pirate 2” wordt vervist, niet zomaar gewonnen geven! Een spannend slot ligt voor de hand.

De tweede dag van de topcompetitie bootvissen is afgelopen zondag een koude bedoening geworden. Een snijdende oostenwind blies de deelnemers in het gelaat, want de “Big Marlin” van schipper Hans Lodewijks kwam schuin met de achterkant van de boot in de wind te liggen, omdat de getijdenstroming tegen de windrichting in liep. Een compliment aan alle deelnemers, die desondanks met volle overgave streden voor de punten. Ook de vis leek door de veranderde weersomstandigheden van slag, want de vangsten waren niet top, ook al omdat schipper Hans niet naar zijn topstekken kon varen vanwege de windkracht. Maar net buiten de Oosterscheldekering kon er toch gevist worden. Rien van Eekeren wist het meest te profiteren van de omstandigheden en nam de leiding na twee dagen over van Pim Troost.De eerste periode van twee uur was het voor een aantal vissers moeilijk om hun onderlijnen mooi op de getijdenstroming te leggen. Het ankertouw liep namelijk schuin onder de boot door, waardoor de mannen goed op moesten letten om niet daaraan vast te komen zitten. Aan stuurboordzijde ving Rien van Eekeren acht wijtingen en ook nog een aantal scharren, genoeg om Pim Troost en Peter Leentjes voor te blijven. Hun aantallen waren ongeveer gelijkwaardig, maar zij vingen meer scharren, die minder vangstpunten opleverden. Aan de andere kant van de boot was Remco Geuze spekkoper voor Sjaak Verburg en Frank van Schilt. Om de boot de kans te geven rechter op de getijdenstroming te gaan liggen, werd er een pauze van een klein half uur gehouden. Maar de boot bleef maar draaien tussen wind en stroming. Moeilijke omstandigheden om te vissen! De vangsten liepen zelfs nog terug in vergelijking met de eerste periode. Pim Troost toonde aan in vorm te zijn en won aan stuurboordkant, voor Rien van Eekeren en Eric van Schilt. Sjaak Verburg en Frank van Schilt kwamen aan bakboord op een gelijk aantal punten uit en werden beloond met allebei een eerste plaats. Remco nam de derde plaats voor zijn rekening. De derde periode kwam de boot eindelijk mooi recht op de getijdenstroming te liggen. Het zonnetje was inmiddels ook gaan schijnen en de temperatuur liep wat op. Helaas verbeterden de vangsten niet. Met regelmaat kwam er wel wat schar en een enkele wijting boven, maar het was niet super. Angelo Hensen en Peter Leentjes, die beiden aan hun kant op de “kontpositie” visten, profiteerden nog het meest door met verre worpen dwars op de stroming de vis te belagen. Peter won de stuurboordkant met 17 vissen, voor Rien van Eekeren en Eric van Schilt. Angelo had aan acht scharren voldoende voor de overwinning aan bakboord. Hij werd gevolgd door maar liefst drie collega’s, te weten Frank van Schilt, Sjaak Verburg en Remco Geuze, die door de slechte vangsten alle drie op vijf vangstpunten kwamen. 

Uitslag en tussenstand na 2e topcompetitiedag bootvissen 2018.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide