Karper in Wildernis onder water op NPO 2 (video)

5121
18 dec 2018

NPO 2 zendt zes nieuwe afleveringen uit van de Nederlandse natuurserie Wildernis onder water. De serie geeft een prachtig inkijkje in de laatste wildernis van Nederland.

Wildernis onder water is een ode aan de schoonheid van ons land met nooit eerder vertoonde beelden van de natuur onder water. In deze serie nemen experts de kijker mee om de pracht van deze onbekende wereld te laten zien. Dat doen ze aan de hand van zes thema’s: het geheim van de beek, onzichtbare natuur tussen zee en land, lang leve de regen, onder water in de boerensloot, op de bodem van de Zuiderzee en historisch water. 

Zuiderzee


Woensdag 19 december staat in de uitzending over de Zuiderzee de karper centraal. Vanwege de komende reset van de Oostvaardersplassen worden de aanwezige karpers mede dankzij Sportvisserij Nederland overgezet naar het IJssel- en Markermeer. Projectleider Roland van Aalderen geeft hierover tekst en uitleg.

Zes afleveringen

De zes nieuwe afleveringen startten woensdag 12 december om 19:50 uur op NPO 2. De volgende aflevering was op 13 december en de vier resterende afleveringen zijn van maandag 17 december tot en met donderdag 20 december op de buis. Bovendien wordt iedere aflevering de volgende dag herhaald om 16:10 uur. Bekijk hier alle afleveringen terug.

Bekijk hier alvast de promo:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.