Verruiming zeebaars 2019

22292
19 dec 2018

Sportvissers mogen in 2019 van 1 april tot en met 31 oktober één zeebaars meenemen voor eigen consumptie. Sportvisserij Nederland en de European Anglers Alliance (EAA) hebben in Den Haag en Brussel met succes gepleit voor deze verbetering ten opzichte van de jaren 2016, 2017 en 2018.

Hoewel de sportvisser er dus iets op vooruit gaat ten opzichte van recente jaren (je kunt nu effectief het hele seizoen op zeebaars vissen met een bag limit van één vis per dag), had de georganiseerde hengelsport gezien de lage impact van de sportvisserij op het zeebaarsbestand op meer gehoopt. Die hoop werd gevoed door de brede steun die ons onlangs ten deel viel in de Tweede Kamer, en zeker toen het Ministerie van LNV bij de Europese Commissie het pleidooi van de EAA en Sportvisserij Nederland voor drie zeebaarzen gedurende zeven maanden in 2019 inbracht. Alle lof dus voor onze volksvertegenwoordigers en het ministerie. Het is jammer dat die inspanning niet meer rendement heeft opgeleverd, maar de uitkomst van onderhandelingen tussen de visserijministers van de EU-lidstaten blijft telkens weer onvoorspelbaar.

Klik hier voor het nieuwsbericht van de EU over de quota voor 2019. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.