Verduurzaming hengelsport op RTL Z (video)

3891
27 dec 2018

In aflevering 12 van het RTL Z-programma 'Doe Maar Duurzaam' werd volop aandacht besteed aan de verduurzaming van de hengelsport. Zo vertelde hengelsportondernemer Evert Oostdam over de inzet om loodgebruik in de hengelsport sterk te reduceren en uiteindelijk uit te bannen.


In de uitzending wordt een bezoek gebracht aan de Hengelsport- en Botenbeurs, waar diverse hengelsportondernemers aan het woord komen. Zo brengt Evert Oostdam (eigenaar Pike Master Lures en organisator Predator Tour) het duurzaam ondernemen in de hengelsport - in het bijzonder de Green Deal Sportvisserij Loodvrij - onder de aandacht. Ook ondernemers in de hengelsport zetten zich namelijk in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het produceren en verdelen van loodvrije werpgewichten is daar een voorbeeld van.Sportvisserij Loodvrij

Lood hoort niet thuis in het watermilieu en diverse hengelsportfabrikanten (waaronder Evert Oostdam) zetten zich daarom in om duurzame loodalternatieven op de markt te brengen. Sportvisserij Nederland heeft samen met de Rijksoverheid, Natuurmonumenten en Dibevo de Green Deal Sportvisserij getekend. Deze overeenkomst heeft als doel de komende jaren het gebruik van lood binnen de sportvisserij volledig af te bouwen.  Lees hier meer over deze 'deal'.

De ondertekening van de Green Deal, met in het midden Joop Bongers - directeur Sportvisserij Nederland.

Duurzame visboten 

In het item kwam ook ondernemer Martijn van Ravenzwaaij aan het woord. Martijn is eigenaar van Alumacraft Europe B.V. en legde uit hoe er ook in de aluminium visboten-industrie sprake is van steeds meer duurzaamheid. Aflevering 12 van RTL Z-programma Doe Maar Duurzaam werd op 23, 24 en 26 december op televisie uitgezonden en - onder voorbehoud - ook op 28 en 29 december nog herhaald op televisie.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.