Urker beroepsvisser opgepakt voor visstroperij

7359
31 jan 2019

In de haven van Urk is een illegale IJsselmeervisser opgepakt door de waterpolitie en de NVWA. Toen hij werd aangehouden, had hij vis bij zich die waarschijnlijk afkomstig was uit illegaal geplaatste netten, zonder merktekens.

Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek naar de visser ingesteld.

De opsporingsambtenaren hebben de visser opgewacht in de haven van Urk. Daar bleek dat hij vis bij zich had die vermoedelijk afkomstig is uit netten die zonder de verplichte merken en jonen waren uitgezet in het IJsselmeer. De visser wordt er van verdacht dat hij de netten regelmatig meerdere dagen in het water heeft laten staan.


Lees ook:

Gerelateerde berichten
16 jun 2018 Ondertekening instemmingsverklaring agenda IJsselmeergebied 2050 3418 Onlangs ondertekende de directeuren van Het Flevo-landschap, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland, Waddenvereniging, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en PWN een instemmingsverklaring van de gebiedsagenda IJsselmeer 2050. 06 apr 2018 Aanpak visserij IJsselmeer 5554 De situatie van de visstand op het IJsselmeer is sinds 2012, ondanks alle inspanningen, niet verbeterd. Minister Carola Schouten van LNV moet daarom nu de regie nemen en op zeer korte termijn komen met een duurzame oplossing. Dat zeiden diverse Tweede Kamerleden tijdens het Algemeen Overleg visserij. 12 okt 2017 Visstand IJsselmeer-Markermeer: gedeelde werkelijkheid 18249 (Bron: Visionair) Met de visstand en de visserijmogelijkheden in het IJsselmeer-Markermeer is het al lang niet best gesteld. Een eensluidende mening over de oorzaken ontbrak echter. De Stichting Transitie IJsselmeer heeft het initiatief genomen om te komen tot een gemeenschappelijke feitenbasis. Wetenschappers, maatschappelijke organisaties en beroepsvissers delen nu ‘de werkelijkheid’ over het wel en wee van de visstand en de visserij in onze grootste binnenwateren. 29 okt 2015 Opnieuw illegale netten op het Markermeer aangetroffen 7087 Tijdens een gezamenlijke visserijcontrole hebben de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), politie, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO) en Waddenunit woensdag 28 oktober opnieuw honderden meters aan illegale staande netten aangetroffen op het Markermeer. 20 okt 2015 NVWA en politie treffen ruim 2 kilometer aan illegale netten aan 8000 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de waterpolitie hebben afgelopen week 2.200 meter aan illegale staande netten in beslag genomen op het Markermeer. De eigenaar is bekend. Visserijinspecteurs zullen deze beroepsvisser binnenkort horen en proces-verbaal tegen hem opmaken. Het is de 3e keer in 3 weken tijd dat de NVWA honderden meters illegale netten aantreft in het Markermeer.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.