Overzicht loodalternatieven vernieuwd

7681
26 feb 2019

Sportvissers die de regelgeving rond lood en het aanbod aan alternatieve producten nauwgezet willen volgen, kunnen nu terecht op een vernieuwde pagina hiervoor. Per discipline houdt Sportvisserij Nederland bij welke alternatieven voor lood beschikbaar zijn.

Op de algemene pagina 'Sportvisserij loodvrij' is onder meer te lezen hoe en waarom Sportvisserij Nederland zich inzet voor een loodvrije sportvisserij. Zo werkt Sportvisserij Nederland samen met de Rijksoverheid, Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten en Dibevo aan de Green Deal Sportvisserij Loodvrij. Doel is om het loodgebruik in de sportvisserij in drie jaar tijd met 30% te reduceren en in 2027 een volledig loodvrije hengelsport te hebben.

Alternatieven per discipline

Op de pagina 'Loodvervangers en verkooppunten' is per discipline te zien welke alternatieven voor lood in Nederland beschikbaar zijn. Dit overzicht werken we steeds bij. Doe er je voordeel mee!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.