Hét VISblad Online maart (video)

9027
21 feb 2019

Terwijl het voorjaar al volop in de lucht hangt, kunnen abonnees van Hét VISblad vanaf vandaag het maartnummer bij hun post verwachten. De cover verraadt het al: we gaan in deze editie met visfanaat en tv-bekendheid Klaas van der Eerden achter de poldersnoek aan. Ook de witvis belagen we dit keer met 'kunstaas'. In de ijskoude IJssel vissen we op karper.

De hoofdrol in VISblad TV is dit keer weggelegd voor Klaas van der Eerden, bekend van onder meer Expeditie Robinson en Big Fish Klaas. Redacteur Robert de Wilt viste een volle dag met hem op poldersnoek, tot in het donker. Tussen het vissen door vroeg hij hem naar zijn plannen voor een nieuw visprogramma op tv. Hoezeer Klaas ook in privétijd opgaat in zijn passie, blijkt wel als een mooie snoek zijn kunstaas tot twee keer toe lost. De vis op de coverfoto is van een eerdere visdag. Benieuwd of Robert en Klaas ook nog snoek aan de schubben komen tijdens de opnames voor VISblad TV? Check dan snel de video hieronder en lees meer over Klaas' liefde voor vissen in het bijbehorende artikel (pag. 24 t/m 27) in het blad.


Full moon party

In de roofvisrubriek lees je dit keer het verslag van een nachtelijk visavontuur in Alkmaar. Hoofdredacteur Joran Bal ging daar samen met fanatieke 'rovers' Bruno de Vries (23) en Roel Kaandorp (25) onder een volle maan achter de snoekbaars aan. Dat leverde niet alleen prachtige beelden op, maar niet in de laatste plaats óók vis.Kunstaas voor witvis

Ook voor de 'jacht' op blankvoorn en brasem zetten we in dit nummer kunstaas in. In de witvisrubriek doen we een greep uit het enorme aanbod aan imitatiemaden, -mais en -muggenlarven. Wedstrijdcracks zoals Jan van Schendel en Luciën de Rade vertellen hoe je optimaal met deze minuscule kunstaasjes vist.IJskoude IJsselkarpers

In de karperrubriek leggen Tobi Schröder (20) en Jasper Boon (19) uit waarom riviervissen op karper helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Dit fanatieke duo heeft zich volledig toegelegd op de IJssel en vangt daar zelfs hartje winter vis. Tijdens een gure januari-sessie van maar liefst 45 uur schoof Hét VISblad een ochtend aan voor een beginnerscursus riviervissen.En meer!

Natuurlijk lees je nog veel meer interessants in dit hagelnieuwe nummer. Zo blikken we vooruit op de waterschapsverkiezingen van woensdag 30 maart en zoomen we in de zeevisrubriek in op een cruciaal onderdeel van het materiaal: de haak. In de nieuwsrubriek lees je onder meer hoe het vissen op snoek in de gesloten tijd is geregeld; enkele pagina's verder lees je weer een hilarische column van Jochem Myjer. Alvast veel leesplezier toegewenst!

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.