Recordaantal VISpassen in 2018

5307
22 feb 2019

Nog nooit eerder sinds de introductie van de VISpas in 2006 waren in één jaar zo veel mensen lid van een hengelsportvereniging als afgelopen jaar. Maar liefst 528.000 mensen waren in 2018 in het bezit van de VISpas.

De reguliere VISpas had daarbij met bijna een half miljoen exemplaren verreweg het grootste aandeel. Het nieuwe record is vooral te danken aan de stijging van het aantal verkochte VISpassen aan buitenlandse sportvissers annex toeristen – vooral Duitsers. Ook het aantal extra VISpassen steeg iets, terwijl het totaal aantal verkochte JeugdVISpassen licht daalde. Uit het ledenbestand blijkt wel duidelijk dat het aantal nieuwe JeugdVISpashouders de afgelopen drie jaar stabiel blijft met jaarlijks 11.000 nieuwe viskids.

2018 was tevens het laatste jaar waarin de ZeeVISpas werd verkocht. Zeevissers die lid worden van een hengelsportvereniging krijgen vanaf dit jaar de VISpas.

Sportvissen leeft


“Dit nieuwe record maakt ons trots”, vertelt Gerben Koopmans, clusterhoofd VISdocumenten bij Sportvisserij Nederland. “Terwijl veel sporten kampen met ledendaling, laten deze cijfers zien dat sportvissen leeft. De lichte terugloop van het aantal JeugdVISpassen heeft uiteraard wel onze volle aandacht. Daarom zullen we in 2019 middels honderden VISlessen op basisscholen het sportvissen zeer actief promoten onder de jeugd. Voor dit jaar verwachten we opnieuw een hoger aantal aangevraagde lessen.”
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.