1e NTC Kustvissen wijkt uit naar Noordzeekanaal

1094
21 mrt 2019

Eigenlijk was het de bedoeling geweest om op het strand van Noordwijk te gaan vissen, maar door de harde wind waren de omstandigheden daar te slecht. In allerijl werd naar een alternatieve locatie gezocht en dankzij de vlotte medewerking van de gemeente Velsen, die zo snel als mogelijk toestemming verleende, kon de 1e wedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen doorgaan. Het was de eerste van vijf wedstrijden die door het jaar heen plaatsvinden.

Een opmerkelijke aanblik afgelopen zaterdag langs het Noordzeekanaal. Maar liefst 100 sportvissers hadden zich gepositioneerd aan de oever tussen de veerpont en de Velsertunnel voor deelname aan de Nationale Teamcompetitie Kustvissen. 


Het doel is om zo min mogelijk klassementspunten te halen.’’ Daarin slaagde het team Hengelsport Westland het beste, dit team behaalde slechts 28 klassementspunten en werd daarmee winnaar van de eerste wedstrijd. Op de tweede plaats eindigde HS Oosterschelde met 48 klassementspunten, HSV De Zeebaars werd derde met 56 klassementspunten. Op zaterdag 4 mei zal de tweede wedstrijd plaatsvinden in Hoek van Holland. Later dit jaar volgen dan nog wedstrijden in Wijk aan Zee, Groote Keeten en Westkapelle. In dat Zeeuwse dorp zullen ook de prijzen worden uitgereikt. De nummers 1 en 2 van het eindklassement verdienen een entreeplaats voor een internationale viswedstrijd. 

(Bron: De Jutter  |  Tekst: Bos Media Services |  Foto: Reinder Weidijk  |  Foto: Sportvisserij Nederland)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide