Schrijf je in: NK Streetfishing

10570
17 jun 2019

Sportvisserij Nederland en De Snoekstudiegroep Nederland-België (De SNB) organiseren op 9 november het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Streetfishing. In Amsterdam gaan 50 koppels (100 deelnemers) de strijd met elkaar aan om die eerste, felbegeerde titel. Hiermee krijgt deze supergave en populaire vorm van wedstrijdvissen een officiële status binnen de georganiseerde wedstrijdvisserij.

Streetfishing waaide enkele jaren geleden vanuit Frankrijk over en is inmiddels ook in ons land een erkende wedstrijddiscipline. Zowel jong als oud hebben deze urban visserij omarmd. Met slechts een rugzak en maximaal twee hengels binnen handbereik vissen ze actief op roofvis in de stad.

Tijdens het kampioenschap op 9 november is het doel om zoveel mogelijk centimeters aan roofvis te vangen. Niet alleen snoek, snoekbaars en baars, maar ook bijvangsten als roofblei, winde, pos, bot en meerval tellen mee. Inschrijven kan per 1 juli vanaf 12:00 uur. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het inschrijfgeld bedraagt vijftig euro per koppel en leden van de SNB krijgen deze eerste editie een korting van vijftig procent.

Pas het begin

Het Nederlandse Kampioenschap Streetfishing is wat Sportvisserij Nederland en de SNB betreft nog maar het begin. Het streven is om vanaf 2020 een volwaardige competitie op te zetten met selectiewedstrijden per hengelsportfederatie. De opzet daarvan wordt momenteel onderzocht. Hoe dan ook is de grote kick-off op 9 november 2019. Houd Snoekstudiegroep.nl en Sportvisserijnederland.nl in de gaten voor meer informatie.Onder meer in Utrecht is streetfishing zeer populair.


     
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.