Water Natuurlijk winnaar Waterschapsverkiezingen

2436
09 apr 2019

Water Natuurlijk heeft landelijk gezien de meeste zetels veroverd bij de waterschapsverkiezingen, net als vier jaar geleden. Deze partij kreeg in totaal 85 zetels en bleef daarmee nagenoeg stabiel (één zetel winst).

De VVD kwam uit op zeventig zetels – drie meer dan in 2015 – en is nu de tweede partij in waterschapsland. Het CDA completeert de top drie. De partij die de grootste klapper maakte was 50PLUS: deze partij steeg van 23 naar 32 zetels. Bij vijf waterschappen werd een lokale partij de grootste: Hollandse Delta, Hollands Noorderkwartier, Limburg, Scheldestromen en Zuiderzeeland. Aan de zetelverdeling is in het algemeen niet erg veel veranderd.

Van de twaalf door de georganiseerde hengelsport voorgedragen kandidaten zijn er zes verkozen in het bestuur van het waterschap. Sportvisserij Nederland feliciteert
Titus Franzen (Noorderzijlvest), Ed Piek (Drents Overijsselse Delta), Kees Polderman (Scheldestromen), Waldo von Faber (Rijnland), Gerard IJff (Limburg) en Julis de Quartel (Dommel) met dit resultaat. Deze kandidaten en de andere partijen die de sportvisserij een warm hart toedragen zullen zich de komende bestuursperiode gaan inzetten om de hengelsport stevig te verankeren in de plannen en besluitvorming van de waterschappen.

Wil je de volledige uitslag van de waterschapsverkiezingen bekijken, check dan de website van jouw waterschap.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide