Sportboot Pride Amsterdam

2407
01 mei 2019

Op 3 augustus vaart er voor het eerst een ‘Sportboot’ mee met Pride Amsterdam. Dit om de LHBTI’ers in de sport een hart onder de riem te steken én een statement te maken over een inclusieve sportwereld. ‘Sporten doen we samen!’ is de slogan van de Sportboot.

De Nederlandse sport neemt met meer dan vijftien sportbonden, Alliantie Gelijkspelen, Pride and Sports en NOC*NSF deel aan de Canal Parade die op zaterdag 3 augustus in Amsterdam plaatsvindt. Met deelname aan de botenparade maakt de sport zich hard voor de boodschap ‘Sporten doen we Samen’. Sport betekent plezier voor iedereen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn in een veilig sportklimaat, wat nu nog niet altijd het geval is. Het olympisch vuur op de boot staat voor de inzet om de boodschap samen over te brengen aan heel Nederland.

Als een van de grootste sportbonden van Nederland en lid van NOC*NSF zal ook Sportvisserij Nederland vertegenwoordigd zijn op de Sportboot. Met deelname aan de botenparade geeft de georganiseerde hengelsport aan achter deze boodschap te staan. Fijne bijkomstigheid is dat er in de hoofdstad prima kan worden gevist en vrijwel al het water op de route van de Canal Parade in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren is opgenomen. De VISpas en de hengels gaan dus mee op zaterdag 3 augustus!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide