Remco Geuze Nederlands Kampioen Bootvissen 2019

2911
03 jun 2019

Bij het NK Bootvissen heeft Remco Geuze succesvol zijn titel verdedigd. Net als vorig jaar pakte hij de titel Nederlands Kampioen. Met 161 punten en 146 exemplaren bleef hij Albert Leeuwis en Pim Troost voor, die respectievelijk tweede en derde werden.

Het Nederlands Kampioenschap bootvissen bestond dit jaar voor het eerst uit drie wedstrijddagen met in totaal negen periodes, waarin klassementspunten verdiend konden worden. Nadat op 7 april tijdens de eerste wedstrijddag Albert Leeuwis de leiding had genomen met nog geduchte concurrenten op zijn hielen, werd, door slechte weersomstandigheden, de tweede dag afgelast. Zondag 2 juni jl. werd de laatste competitiedag vervist.Een dag met prima weer want het zonnetje stond hoog aan de hemel en er was weinig wind. Nu was het MS. Estrella vanuit Scheveningen het strijdtoneel. De vangst viel niet tegen met dit warme weer en bestond uit voornamelijk schar en wat bot en wijting. Het klassement werd flink op zijn kop gezet en na afloop bleek Remco Geuze de terechte Nederlandse Kampioen. Net als vorig jaar toen hij op Neeltje Jans ook al winnaar werd!

Met twintig gemotiveerde bootvissers koos het MS Estrella het ruime sop richting de Indus-boei voor de kust van Monster. Nadat om half negen het startsein werd gegeven kregen de deelnemers al snel beet. Een teken dat de vis wel trek had in een lekker hapje, dat bestond uit zeepieren, zagers, tappen en mesheften. De scharren leken het meeste honger te hebben want de fanatieke deelnemers haalden ze met twee of drie exemplaren tegelijk uit het water. Af en toe werd er een bot gevangen of een wijting, die evenwel meer punten op de scorelijst brachten. De vis werd meteen levend terug gezet in het water. 

Frank van Schilt met twee botten                 Drie scharren voor Pim Troost                     Mooie bot van Erik van Schilt 

Nummer één van vorige keer, Albert Leeuwis leek niet zo’n beste dag te hebben, want hij verspeelde in de eerste twee periodes veel kostbare punten. Wie zou daarvan gaan profiteren? Runner-up Remco Geuze deed alvast goede zaken. Maar ook Frank van Schilt, Pim Troost, Ger Zantboer, Ernest Ripson en Angelo Hense deden van zich spreken. Het bleef daarom tot in de laatste uitdraai spannend, wie aan het langste eind zouden trekken en op het podium terecht zouden komen. 

Wijting voor Mark van Wanrooij     Remco Geuze met Bot                   Triplet voor Albert Leeuwis            Schar voor John van der Starre

Kampioen werd Remco Geuze, voor Albert Leeuwis, die met een zeer sterke eindsprint in de laatste periode “de meubelen gered had”. Op de derde plaats eindigde Pim Troost, na ook een hele sterke tweede dag gevist te hebben. Vierde werd Angelo Hense, vijfde Louis van Bommel, zesde Frank van Schilt, zevende Ernest Ripson, achtste Eric Goossens, negende Arjan Stelwage en tiende Sjaak Verburg. 

De top drie werden in het lokaal van Rederij Vrolijk in het zonnetje gezet en voorzien van bloemen, Delfsblauwe borden en medailles. De huldiging krijgt een vervolg op het Topsportgala van Sportvisserij Nederland op 14 december in sportcentrum Papendal.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.