Roofvissen op de Lek in VIS TV XL (video)

14366
20 jun 2019

Na een korte onderbreking vanwege de 24 uur van Le Mans, vorig weekend, kunnen fans van VIS TV XL zondag weer uitzien naar een bomvolle nieuwe uitzending. Hierna zijn van de 8-delige serie nog twee afleveringen te gaan.

Presentator Thom Beentjes laat zich in langs de Lek op sleeptouw nemen door roofvisexpert Tim Puts. Samen gaan de twee vanaf de kant met klein kunstaas achter de baars en snoekbaars aan. Presentator Jan Willem Wijers stapt in het Groningse Zoutkamp aan boord bij professioneel visgids Robert van der Kamp, die zijn gast tussen het vissen door volop vertelt over zijn mooie en bijzondere baan.

Om te zien hoe een échte kok zeevis bereidt, reist presentator Marco Kraal af naar het Zeeuwse Westkapelle. Daar vist hij met Mike Ooms vanaf de kant op zeebaars. Na het vissen bereidt Mike ter plekke verse zeebaars en loopt het water Marco in de mond. Francis Damen, lid van de nationale damesploeg kustvissen, vist samen met reporter Daniël Weijers aan het strand van Noordwijk. Daar vissen ze met verschillende loodalternatieven om te zien hoe ze bevallen. In de vijvers van ‘t Mun bij Appeltern vissen Tamme Smit en Sjors Milder met de methodfeeder op karper.

Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7. Check hieronder alvast de promo.Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.


Francis Damen vist met loodvervangers samen met Daniël Weijers.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.