Gratis steurensticker

2848
13 jun 2019

Diverse natuurorganisaties – waaronder Sportvisserij Nederland – werken aan de herintroductie van de Europese steur in ons land. Vangstmeldingen van sportvissers zijn daarbij van groot belang en daarom heeft ARK Natuurontwikkeling een speciale ‘steurensticker’ ontworpen.

Op de steurensticker is in enkele simpele stappen te zien wat je moet doen als je een steur vangt. Cruciaal is het noteren van de datum en plaats (liefst in coördinaten) en ook een foto van de vangst is bijzonder welkom. Als de steur een merk draagt – de steuren die in 2012 en 2015 zijn uitgezet in Nederland hebben een felgeel merk in de rugvin – noteer dan het nummer. Aangezien de Europese steur wettelijk beschermd is dien je de vis vervolgens levend en onbeschadigd terug te zetten.

100 euro beloning


De gegevens van je vangst mail je naar steurwwf@gmail.com. Vangstmeldingen zijn zeer belangrijk om inzicht te krijgen in de trekbewegingen van steuren tussen rivier en zee. De in de Waal en Rijn uitgezette jonge steuren dragen inwendige zenders met zich mee van het Nedap-systeem van Rijkswaterstaat, maar deze werken niet op zee. Vangstmeldingen van zeevissers zijn daarmee extra waardevol voor het onderzoek. Volledige vangstmeldingen (inclusief foto) komen in aanmerking voor 100 euro beloning.

Wil jij deze fraaie steurensticker gratis ontvangen? Ga dan naar www.ark.eu en lees hoe je hem thuisbezorgd krijgt!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.