Resultaten Landelijke Controledagen 2019

2795
02 jul 2019

In het weekend van 22 en 23 juni vonden de Landelijke Controledagen plaats. Tijdens deze dagen gaan handhavers en controleurs uit de gehele sportvisserijsector op pad om controles uit te voeren op de Visserijwet. Bij de ruim 1.600 controles werden 65 waarschuwingen uitgedeeld en evenzoveel processen-verbaal uitgeschreven.

In totaal zijn er verspreid over het hele land – zowel op de binnenwateren als in de zeegebieden, vanaf het water en op het land – ruim 1.600 controles uitgevoerd. Daarbij zijn 65 waarschuwingen uitgedeeld en 65 processen-verbaal uitgeschreven. Zo werd er voor de Visserijwet onder meer bekeurd voor het niet hebben van de VISpas, het overtreden van de visserijregels, het maken van open vuur, het voorhanden hebben van teveel en/of ondermaatse vis, het vissen met teveel hengels en het zich met een auto begeven op verboden grond (1x). De andere processen-verbaal kwamen uit de hoek van Waterverkeer: overschrijding van de toegestane snelheid met een snelle motorboot, niet op eerste vordering kunnen tonen van het vaarbewijs en een niet juist aangebracht registratieteken.

Voorlichting

Hoewel er bekeuringen zijn uitgedeeld, zien we dat de trend dat meer sportvissers zich aan de visserijregels houden ook dit jaar doorzet. Daarbij lag het accent tijdens de Landelijke Controledagen op voorlichting over hoe het sportvissen in Nederland is geregeld. De 1.200 verenigingscontroleurs en 80 speciale visserij BOA’s – die tijdens het controleweekend werden ondersteund door onder andere handhavers van Staatsbosbeheer en de politie – leggen waar nodig uit hoe het systeem van de VISpas en de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren werkt. Ook de optie om die laatste middels de gratis VISplanner app op je smartphone bij te hebben (en zo samen met de VISpas rechtsgeldig aan te kunnen tonen dat je ergens mag vissen) werd toegelicht. Meer informatie hierover vind je op www.visplanner.nl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.