Sportvisserij vaart mee tijdens Canal Parade (video)

2104
06 aug 2019

Samen met maar liefst vijftien andere sportbonden voer Sportvisserij Nederland afgelopen zaterdag mee tijdens de 23e editie van de Canal Parade in Amsterdam.

Een bonte optocht van wel tachtig versierde boten ging tijdens deze editie onder toeziend oog van honderdduizenden toeschouwers door de grachten van de hoofdstad. Voor het eerst voer dit jaar ook een sportboot mee. Zestien sportbonden - waaronder Sportvisserij Nederland - en NOC*NSF verkondigden swingend en zingend de boodschap ‘Sporten doen we Samen’.

Bekijk hieronder de aftermovie van deze bijzondere dag, gemaakt vanaf de sportboot:


Sportvisserij stimuleert emancipatie

Onder de 140 passagiers waren schaatslegendes Marianne Timmer en Yvonne van Gennip, een aantal oranje leeuwinnen waaronder Merel van Dongen, atletiek-icoon Nelli Cooman en NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg. Namens de georganiseerde sportvisserij voeren maar liefst zeven personen mee, waaronder drievoudig wereldkampioen Anja Groot, vrouwenbondscoach Stefan Verhoeven en 'Visvrouw' Nathalie van den Berg. VIS TV-presentator Marco Kraal had als ceremoniemeester zelfs de eer het welkomstwoord te geven.

Mede dankzij de aanwezigheid van Sportvisserij Nederland is weer eens onderstreept dat sporten voor iedereen is én dat sport een belangrijke rol kan spelen in de emancipatie van de LHBTI-gemeenschap in Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.