BNRZ-record kroeskarper

4529
08 aug 2019

Tussen de claims voor de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen zitten af en toe opzienbarende vangsten. Zoals de kroeskarper van 39 cm die Piet de Graaf in juli ving.

De vangst van een kroeskarper is tegenwoordig al vrij zeldzaam, maar het exemplaar dat Piet de Graaf onlangs ving is helemaal een unieke vis. Het betreft in dit geval een echte, zuivere kroeskarper (Carassius carassius) en dus geen giebel of een kruising daarmee. De vis-experts van Sportvisserij Nederland veerden op na de foto minutieus te hebben bekeken. Kroeskarpers zijn namelijk steeds zeldzamer voor in ons land en dan is zo’n groot exemplaar echt uitzonderlijk.

Beetje beduusd

Piet zelf was ook een beetje beduusd door de vangst van het huidige BNRZ-record kroeskarper. “Tijdens het feedervissen kreeg ik zo’n harde aanbeet dat mijn hengel bijna uit de steun werd getrokken. Het was een behoorlijk sterke vis, want het duurde best even voordat ik de vis in het vizier kreeg. Toen ik hem eindelijk in het net had, werd ik daar stiekem wel een beetje blij van. Zo’n mooie vangst doe je niet 
elke dag.” De vis werd gevangen op de combinatie van een mini-boilie met chocoladesmaak en een stukje pier.

Sportvisserij Nederland feliciteert Piet met deze uitzonderlijke vangst.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.