Marco Kraal in de Kleine Komedie

3483
14 aug 2019

VIS TV-presentator Marco Kraal maakt op zondag 1 september zijn debuut in het toneel. In de Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, zal hij in een ‘preek’ van twaalf minuten schetsen hoe hij als sportvisser naar de moderne samenleving kijkt.

Eerlijk gezegd vind ik het behoorlijk spannend”, blikt Kraal vooruit naar zijn optreden. “Die avond sta ik hoogstwaarschijnlijk in een uitverkochte zaal voor ruim vijfhonderd muisstille mensen. Dat is natuurlijk heel iets anders dan presenteren op televisie. Bovendien wil ik graag iets goeds afleveren, want indrukwekkende namen gingen me voor.”

Ontsnapping

Met zijn verhaal wil Kraal uitleggen waarom de waterkant een ultieme plek is om aan de waan van de dag te ontsnappen. “Als sportvisser ben je een natuurdeelnemer en niet alleen toeschouwer. Het zoeken, vinden en vangen van vis brengt ons oerinstinct terug. Dat is een gezonde sensatie, maar het is helaas ook iets dat steeds minder mensen tegenwoordig nog kennen.”

Voor eigen parochie

Naast Kraal stappen 1 september nog drie sprekers op de planken, te weten Devika Partiman (sociaal activist), Femke van der Laan (columnist en schrijver) en Vincent Icke (hoogleraar theoretische astrofysica, kunstenaar en publicist). De voorstelling is onderdeel van een reeks met de naam ‘Preken voor eigen Parochie’. Cabaretier Hans Sibbel – beter bekend als ‘Lebbis’ – stelt voor elke avond een uniek gezelschap samen. Voor eerdere edities wist hij onder meer André Kuijpers, Job Cohen en Max Pam te strikken.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.