Hét VISblad Online september (video)

6200
22 aug 2019

De zomervakantie loopt op zijn eind, dus bieden we je met dit hagelnieuwe nummer van Hét VISblad inspiratie voor een mooie nazomer. Zo doorklieft op de cover een hongerige roofblei met zijn rug het wateroppervlak. Het gespetter is een opmaat naar meer visueel spektakel in het blad én in de nieuwe aflevering van VISblad TV.

Hopend op zulk spektakel gaat hoofdredacteur Joran Bal in de nieuwe VISblad TV op pad met ‘vroege vogel’ Tijs Peters (22). Die offert in de zomermaanden graag wat van zijn nachtrust op om al bij het eerste licht met oppervlaktekunstaas aan de slag te gaan. Staand in het ondiepe water van een vrijwel rimpelloze rivierplas maken de twee hun eerste worpen. De doelsoort voor deze visserij is roofblei, maar uit ervaring weet Tijs dat ook andere rovers regelmatig poppers en andere oppervlakteplugjes pakken. Benieuwd of de vis tijdens de opnames meewerkte? Check hieronder de video en lees het bijbehorende artikel op pagina’s 20 t/m 23 in het magazine.
Karpers spotten met de drone

Dat de oprukkende technologie ook in de hengelsport kansen biedt, weet filmmaker en fanatiek karpervisser Willem Kwinten maar al te goed. Hij stuurt steeds vaker zijn drone de lucht in voor het zoeken naar (grote) karpers, maar ook om bodemverloop en obstakels in kaart te brengen. Hoe behaal je hiermee de meeste winst en voor welke valkuilen moet je juist oppassen? Je leest het in zijn artikel op pagina’s 24 t/m 27.Variatie aan de Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht slingert over een afstand van ruim zestig kilometer door een prachtig decor in het oosten van ons land. Deze typische regenrivier heeft een ietwat grillig karakter, maar herbergt ook een interessant visbestand. Op pagina’s 40 t/m 44 licht Eef van der Gronde (70) een tip van de sluier op over het feedervissen aan de Vecht.Sharkatag #8

Sportvissers vingen medio juli vanaf tien charterboten in totaal bijna 200 (!) haaien en vijf roggen. Daarmee is de verspreiding, migratie en voortplanting van de haaienpopulatie in de Noordzee weer een stuk beter in kaart te brengen. Meer over de achtste editie van Sharkatag lees je op pagina’s 34 t/m 38.  En meer!

Ook de rest van het septembernummer van Hét VISblad biedt weer volop leesvoer over onze hobby. Zo tref je in de rubriek Spraakwater (pagina’s 52 en 53) het verhaal van Arie Bos (84), die al sinds 1968 actief is als verenigingscontroleur voor HSV Hoop Op Geluk uit Nijkerk. In de rubriek VIS TV in detail blikken we terug op de aflevering in Friesland met Coen Hansen. In ‘Wist je dat?’ lees je met welke strategie het dikkopje voor nakomelingen zorgt. Dit en meer in deze nieuwe editie van jouw favoriete sportvismagazine. Alvast veel lees- en visplezier toegewenst!
   
Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.