Baarsvissen is voor alle leeftijden (video)

3201
26 aug 2019

Baarspeuteren is een typische Noord-Hollandse visserij, en toch kun je in vrijwel heel Nederland eenvoudig op baars vissen. Je hebt er maar weinig spullen voor nodig.

Baars wordt ook wel de jongensvis genoemd omdat kinderen hem vaak vangen. Met een kort, vast hengeltje van 3 à 4 meter lang (ook wel een 'torrepikker') kun je prima op deze kleine rovers vissen. Vooral in Noord-Holland zijn ook veel volwassenen verknocht aan baarsvissen met dit materiaal. Nergens anders in Nederland vind je zo'n uitgebreide wedstrijdcultuur rondom deze visserij, met een heuse Baarsvisser van het Jaar competitie.

In onderstaande video leert vlogger en sportvisfanaat Wietze Woudwijk baarspeuteren.Baarswedstrijden

Sportvisserij MidWest Nederland organiseert elk jaar diverse baarswedstrijden voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar is er dit najaar een competitie baarsvissen, bestaande uit drie wedstrijden. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op deze pagina.

De selectiewedstrijden voor het NK Baars voor volwassenen zijn dit jaar op 1 en 8 september. Kijk op onderstaande poster voor meer informatie en het aanmelden voor deelname.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.