Hét VISblad Online oktober (video)

16469
26 sep 2019

Terwijl de herfst is aangebroken en de temperaturen voelbaar dalen, valt vanaf vandaag bij abonnees het kersverse oktobernummer van Hét VISblad in de bus. Op de ‘zoute’ cover prijkt dit keer Froukje Wiersma met een fraaie, Friese bot. Het volledige verhaal over haar visserij vind je in de zeevisrubriek van het blad.

In de nieuwe VISblad TV gaat hoofdredacteur Joran Bal op pad met roofvisfanaat Jarno Dingerink. Hij vist in het najaar graag met spinnerbaits. Dat je met dit van oorsprong Amerikaanse kunstaas werkelijk overal uit de voeten kunt – ook in plantenrijk water – laat hij Joran zien in het sfeervolle Sallandse landschap. Benieuwd welke vissoorten zich daar in de spinnerbaits vergissen? Check hieronder de video en lees voor meer tips over dit kunstaas het bijbehorende artikel op pagina’s 20 t/m 23 in het magazine.Voeren met verstand

Dat voer een uitstekend middel is om vis op je stek te krijgen en houden, weten de meeste sportvissers wel. Maar wat voor type voer werkt wanneer het best, hoevéél moet je voeren en wanneer voer je bij? Kortom: hoe voer je met verstand? Aan de Noordervaart vlakbij het Limburgse Meijel deelt wedstrijdvisser Jan Nijssen zijn tips. Je leest het artikel op pagina’s 30 t/m 33.Karpermekka Mokum

Amsterdam staat vooral te boek als streetfishing-hotspot, terwijl het in de urban jungle van Mokum ook prima karpervissen is. Tsak Kin Man (38) kent de stad én de vele visstekken als zijn broekzak. Om zijn verhaal op te tekenen schoof Hét VISblad aan bij een sessie aan het Amstelkanaal in ‘Zuid’. Op pagina’s 34 t/m 38 lees je het verslag.Buurtsportcoach aan het woord

Buurtsportcoaches zijn de laatste jaren uitgegroeid tot dé spin in het sportieve web op lokaal niveau. Ook voor hengelsportverenigingen kunnen deze duizendpoten een verbindende rol spelen en zo de vereniging laten bloeien en groeien. In de rubriek Spraakwater – op pagina’s 50 en 51 – lees je het interview met Tanja Dijkstra, buurtsportcoach in de gemeente Renkum.En meer!

Hierbij blijft het natuurlijk niet in deze nieuwe editie. Voor de roofvisrubriek (pagina’s 40 t/m 43) stappen we bijvoorbeeld aan boord bij Aad Putter (73), die voor het dropshotten sinds vorig jaar zogenaamde ‘paramoudra’s gebruikt. Deze mysterieuze stenen blijken niet alleen oogstrelend, maar ook uiterst functioneel. In de rubriek VIS TV in detail blikken we terug op de aflevering Friesland met Coen Hansen. Hoe kleurafwijkingen bij vissen ontstaan, lees je in de rubriek ‘Wist je dat?’. Alvast heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!
Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide