Nieuw jasje Hét VISblad

2862
14 nov 2019

Met ingang van het decembernummer heeft Hét VISblad een nieuwe drukker en verspreider: Cohen & Partners. Daarmee maken we meteen ook een stap richting verduurzaming van dit magazine: vanaf heden wordt op FSC-papier geprint en verzonden in suikerriet folie.

De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council oftewel goed bosbeheer. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord beheer behouden kunnen blijven. Dit door het leefgebied van planten en dieren te beschermen, de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders te respecteren, hout te oogsten en geld te verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals de aanleg van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. Een onafhankelijke certificeerder controleert of de natuurbelangen, sociale aspecten en economische belangen met elkaar in balans zijn.


Bioplastics


Tegelijkertijd stappen we over van een plastic verpakking naar een variant van suikerriet folie. Deze ‘bioplastic’ heeft exact dezelfde eigenschappen als het traditionele plastic op basis van aardolie, maar is gemaakt van biobased materiaal op basis van hernieuwbare grondstoffen. De CO2-balans is neutraal aangezien de uitstoot hiervan tijdens het productieproces wordt gecompenseerd door de CO2-opname tijdens de groeifase van de rietsuikerplant. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem.


Bezorging


Een laatste verandering betreft de distributie van Hét VISblad. Die gaat eveneens over naar een andere partij, waardoor het verzendingstraject iets anders wordt ingericht. Daar merk je als abonnee vrijwel niets van, met de uitzondering dat de verschijningsdatum twee dagen opschuift. In plaats vanaf donderdag zal het magazine voortaan vanaf zaterdag bij je in de bus vallen. Het decembernummer betreft een speciale editie die naar alle VISpashouders wordt verzonden en valt 26 of 27 november op de mat.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.