'Team Bream' wint eerste NK Streetfishing

4743
11 nov 2019

In een koud en kletsnat Amsterdam hebben Derek Drabbe (38) en Todd Kraneborg (16) op zaterdag 9 november het eerste Nederlands Kampioenschap Streetfishing gewonnen. Het koppel (‘Team Bream’) viste in vijf uur tijd 286 punten bij elkaar. Tweede werd het Lagerweij Hengelsport Predator Team met 279 punten, de Straatschoffies (269) eindigden als derde.
Nadat de 51 teams zich rond negen uur in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord hadden verzameld, kregen ze nog eenmaal de spelregels uitgelegd. Ook kreeg ieder koppel vijftig loodvervangers mee in de vorm van tungsten jigheads, dropshop- en schuifgewichtjes. Om stipt 10:00 uur klonk het startsein en ging de wedstrijd van start.


Hoewel het parcours toestond om ook aan de noordkant van het IJ te vissen, nam het overgrote deel van de koppels direct de veerpont om rond het centraal station en in de binnenstad zijn geluk te beproeven. Daar werden in de druilende regen al snel de eerste vissen gevangen. De deelnemers vingen vooral baars en snoekbaars, maar ook snoek (de grootste 84 cm), een krab en zelfs een paling van 55 centimeter kwamen bij de wedstrijdleiding binnen. Die laatste twee telden helaas niet mee. Team Bream noteerde de grootste baars (46 cm), de grootste snoekbaars van de wedstrijd was 62 centimeter. Via Whatsapp stuurden de teams ‘real time’ hun vangsten in.


Grootste vis van de dag, een snoek van 84 cm.                                                                             Bijzondere vangst


Het Parool was ook bij de wedstrijd aanwezig en maakte een online fotoreportage, klik hier om deze te bekijken

Einduitslag NK Streetfishing 2019


Top 3
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.