Roland Peene, Ivan Gabrielse en Francis Danen Nederlands Kampioenen Kust 2019

4224
16 nov 2019

Afgelopen weekend werden de slotwedstrijden van het Nederlands kampioenschap Kustvissen voor dames en junioren georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Aan de stranden van Domburg en Vlissingen pakte Roland Peene in de Junioren U16 categorie met totaal 13 klassementspunten de titel. Bij de Junioren U21 wist Ivan Gabrielse het goud te pakken met 12 punten en Francis Danen was de sterkste bij de Dames. Zij viste 17 wedstrijdpunten bij elkaar.

De dag begon goed voor alle deelnemers en deelneemsters. In de ochtend was het dan wel koud, maar het zonnetje brak toch geregeld door. Ook de vangsten waren goed. Er werden verschillende scharren, botten en soms zelfs zeebaarzen gevangen. Heel anders verliep de middag - waarin de laatste wedstrijd van de competitie - werd gevist. De vangsten liepen terug, waardoor de deelnemers en deelneemsters extra hun best moesten doen om vis aan te bieden.

De competitie is over zes wedstrijden gevist, op verschillende stranden lang de Nederlandse kust. De winnaars hebben na de laatste wedstrijd hun prijzen in ontvangst mogen nemen tijdens de prijsuitreiking. Voor de dames wordt ook op het Sportvisserij Nederland Topsportgala nog aandacht besteed aan hun prestaties. 

                                 U21                                                                                                                 Dames

Uitslagen
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.