Nieuwe opzet Top Teamcompetitie Feedervissen 2020

4909
20 dec 2019

Tijdens de evaluatie van de Top Teamcompetitie Feedervissen is door de teamcaptains een serie ideeën aangereikt om de competitie aantrekkelijker te maken en zo meer deelnemende teams te krijgen. Deze ideeën zijn als een voorstel door Sportvisserij Nederland voorgelegd aan een grote groep feedervissers, zowel uit de competitie als uit de selecties van de ONK's Feedervissen. Door het overgrote deel van de vissers die de enquête digitaal invulden werd het voorstel op alle punten gesteund.

De nieuwe opzet van de Top Teamcompetitie Feedervissen die is voorgelegd en door het overgrote deel van de vissers gesteund is, ziet er als volgt uit:

- De TTC Feederteams gaan bestaan uit 4 personen + max 1 reserve. In bijzondere omstandigheden kan gevraagd worden om een andere visser (geen teamlid) te laten invallen.
 
- De TTC Feeder gaat over twee weekenden van 3 visdagen worden gevist 

- De twee wateren voor 2020 zijn: ARK Tiel, Noord Hollands kanaal, Purmerend – Ilpendam 

- Inschrijfgeld wordt verlaagd van €825,- naar €525,- 

- Dagprijzen per wedstrijddag: €125,-, €100,- en €75,- euro voor de eerste 3 teams. Bij deelname van 10 of meer teams komen er 2 dagprijzen bij: 4de plek €50,- en 5de plek €25,- 

- Competitieprijzen: 1. Afvaardiging WK Feeder Teams met een budget van €5000,- 2. Afvaardiging naar een nader te bepalen interland met een budget van €2500,-  3. €1000,-  4. €500,- en 5. €250,- 

- Er wordt een interland gevist door een selectie gemaakt door de bondscoach, uit de vissers van deze competitie.

De enquête leverde ook een aantal feedervissers op die aangaven te willen meedoen met deze nieuwe opzet, maar nog geen team te hebben. Degene die dat hebben aangegeven en hun gegevens daarvoor hebben ingevuld, zullen wij met elkaar in contact brengen zodat zij teams kunnen gaan formeren.


Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe reglementen. Deze kunnen op details afwijken van bovenstaande. De wedstrijd data zijn al bekend: 1, 2 en 3 mei wordt er gevist in het Noord Hollandskanaal bij Purmerend/Ilpendam en op 2, 3 en 4 oktober wordt er gevist in het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel.

Vanaf januari kunnen teams zich inschrijven voor deze nieuwe TTC Feedervissen, houdt de website in de gaten!Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.