Boetebedragen 2020

123721
03 jan 2020

De boetebedragen voor 2020 zijn bekend. De bedragen voor de meest voorkomende overtredingen in de sportvisserij zijn gelijk gebleven. Alleen de boete voor het vissen met levend aas is met 10 euro verhoogd.

In dit bericht lees je enkele veel voorkomende overtredingen en bijhorende boetebedragen.

Het uitoefenen van de visserij op binnenwater zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op het visrecht van dat water levert je mogelijk de volgende boetes op:

- met één of twee hengels € 140,-
- met één peur € 210,-
- met meer dan twee hengels € 320,-

Vissen tijdens de gesloten tijd met in die periode verboden aas levert een boete op van € 95,-. Vis je met een staand net in die periode, betaal je €280,-

Vissen met levend aas (levende vis, amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren): € 390,-

Kijk voor een overzicht van alle boetebedragen met betrekking tot de sportvisserij op deze pagina.

Gesloten tijd: zo zit het


Van 1 april tot de laatste zaterdag van mei is het verboden om in Nederlands binnenwater te vissen met vrijwel alle soorten kunstaas. Ook voor een aantal vissoorten geldt deze periode in Nederland als gesloten tijd. Vang je zo’n vissoort in die periode, dan moet je die met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandelen en direct in hetzelfde water terugzetten.



Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.