Sportvisserij in beeld bij gemeenten

2794
10 jan 2020

Sportvisserij Nederland heeft eind 2019 samen met vijf federaties deelgenomen aan aan de Nationale Kennisdag gemeentelijke Buurtsportcoaches in Den Bosch. Dit omdat eerder bleek dat veel zogenaamde buurtsportcoaches van gemeenten de hengelsport nog nauwelijks kennen.

Buurtsportcoaches kunnen (hengel)sportverenigingen bij tal van zaken helpen, zoals met de werving van vrijwilligers en het organiseren  van activiteiten. Andersom zijn gemeentes vaak de aangewezen partij om stadswater te (laten) transformeren naar een echte VISparel. Beleidsmakers moeten dan wel de lokale hengelsportvereniging kennen én weten te vinden.

Doelstellingen

Niet alleen met waterbeheer en praktische voorzieningen – zoals vissteigers – maar ook met activiteiten voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking kunnen hengelsportverenigingen bijdragen aan specifieke doelstellingen van een gemeente. In Den Bosch vonden met name folders over vislessen op de basisschool, Samen Vissen met bewoners van zorginstellingen en VISparels gretig aftrek.

Gesprekken met coaches

De aanwezige medewerkers van federaties en Sportvisserij Nederland spraken met een groot aantal buurtsportcoaches, waarmee sportvissen bij hen beter in beeld is gebracht. De hoop is dat hengelsportvereniging nu vaker worden benaderd, bijvoorbeeld om samen een Visles te organiseren of om te gaan vissen met ouderen uit een zorginstelling. Hengelsportverenigingen kunnen zelf uiteraard ook contact leggen met de gemeente.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.