Wedstrijdseizoen 2020: vooruitblik (1/2)

1584
14 feb 2020

Met het nieuwe wedstrijdseizoen voor de deur werpen we alvast een blik vooruit. Welke diverse competities vinden dit jaar plaats, wat maakt ze bijzonder en waarom zou jij hier aan mee willen doen? We laten het vier door de wol geverfde deelnemers zélf vertellen. Vandaag: Nico Schouws en Ramon Ansing.

Clubkampioenschappen

Per federatiegebied vissen deelnemende verenigingen bij deze competitie één of meer regionale wedstrijden, waarna de winnaar wordt afgevaardigd naar de landelijke finale. De ervaren wedstrijdvisser Nico Schouws (60) doet al mee sinds de eerste clubkampioenschappen – een jaar of vier geleden – en spreekt van een toegankelijke competitie. “Omdat elke vereniging bij de clubkampioenschappen met wel vijftien mensen mee mag doen (met als minimum vijf), kun je per team een brede mix maken van ervaren profs, beginnende wedstrijdvissers en fanatieke jeugd. Zo trek je elkaar naar een hoger niveau. Het samen optrekken, van elkaar leren en als één team strijden voor een goed resultaat zorgt bovendien voor een sterk saamhorigheidsgevoel. De clubkampioenschappen zijn daarmee ook een kans om de sfeer binnen je vereniging te stimuleren.”


Nico Schouws doet al aan de Clubkampioenschappen mee sinds de eerste editie, een jaar of vier geleden.

Evezet Nationale Teamcompetities Zoet

Deelname aan de Evezet Nationale Topteamcompetities Zoet – Dobbervissen voor Senioren, Dames + U20 en Feeder – is dé kans om je te meten met de allerbeste wedstrijdvissers, vindt Ramon Ansing (27). Zelf doet hij dit jaar alweer voor het vijfde seizoen op rij mee aan de Seniorencompetitie en voor het derde seizoen op rij aan de Feedercompetitie. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zijn sporen binnen het wedstrijdvissen ruimschoots verdiend: in 2019 werd hij Europees kampioen dobbervissen en pakte hij zilver op het WK Feeder. “Uitzicht op internationale toernooien is voor mij reden nummer één om aan de Nationale Topteamcompetities mee te doen,” bekent Ansing. “Je wordt er ook echt op voorbereid omdat de wedstrijden volgens de internationale regels van de CIPS worden gevist. Iedereen is fanatiek en vrijwel alle deelnemers beleven wedstrijdvissen echt als topsport, net als ik.”


Voor Ramon Ansing is uitzicht op internationale toernooien dé reden om aan de Nationale Topteamcompetities mee te doen.

Inschrijven

Ook meedoen aan een van bovengenoemde competities? Wees welkom! Inschrijven kan nog tot 10 maart via www.sportvisserijnederland.nl/wedstrijden.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide